12 Temmuz 2019 Cuma

Genç Kız Milli Takımımız yarı finalde!

FIBA U18 Women's European Championship, Genç Kızlar Avrupa Şampiyonası B kategorisinde çeyrek final maçında Danimarka ile karşı karşıya gelen U18 Milli Takımımız, rakibini 62-58 mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı. Şampiyonayı ilk 3 sırada tamamlayarak tekrar A kategorisine yükselmeyi hedefleyen millilerimiz, kötü başladıkları maçta ikinci çeyrek itibariyle skor üstünlüğünü ellerine geçirip, maç sonunda da Sude Yılmaz'dan gelen kritik üçlükler sonrası galibiyete uzandılar. Genç kızlarımız yarın yarı finalde Yunanistan - Hollanda maçının galibiyetle karşılaşacaklar ve kazandıkları takdirde A kategorisine yükselmeyi garantileyecekler.

FIBA U18 Europe Women Turkey - Duygu Özen

Karşılaşmanın başında durgun gözüken ve ilk çeyrekte hücumda bir türlü istediği ritmi yakalayamayan Milli Takımımız ilk 10 dakikayı 15-16 yenik tamamlayıp ikinci çeyreğin 3.5 dakikasını da 17-22 geride geçti. Bu dakikaya kadar özellikle Okosun ve Mehrenst'in sayılarına engel olamayan millilerimizde, Şevval Akalan ve Elif Bayram'ın sayıları oyunu tekrar dengeye getirmemizi sağlarken, Saliha Mandıracı'nın orta mesafeli şutlarıyla skordaki üstünlüğü eline geçiren kızlarımız ilk devreyi 36-31'lik üstünlükle tamamladı. 


Soyunma odası dönüşü aynı maçın başında olduğu gibi hücumda bir türlü ritmini bulamayan kızlarımız 5 dakika boyunca sayı bulamazken, Danimarka'nın da hücumda oldukça basit hatalarla sayı bulmakta zorlanması sonrası skor üstünlüğümüzü korumayı başardık. Duygu Özen'in sayı ve asistleriyle hücumdaki durgunluğu üzerilerinden atan kızlarımız, Melek Uzunoğlu'nun da sayı ve ribauntlarıyla devreye girmesi ve Fatmanur Karakaş'ın hırslı oyunuyla son 10 dakikaya 50-41 önde girdi. 

Final periyoduna da iyi başlayan taraf Danimarka olurken, Formann'ın iki üçlüğü son beş dakikaya girerken farkı 4 sayıya indirmelerini sağladı: 54-50. Yorgunluk etkisi bu dakikalarda iki takımın da çok fazla hata yapıp sayı bulmakta zorlanmasına neden olurken, son 1.5 dakika içinde Sude Yılmaz'ın üst üste iki üçlüğüyle skor üstünlüğünü koruyan U18 Milli Takımımız sahadan 62-58 galip ayrılarak yarı final biletini elde eden taraf oldu.

U18 Milli Takımımızda Sude Yılmaz 3/5 üç sayı isabeti, 11 sayı - 4 ribaunt - 3 top çalma ile en skorer oyuncumuz olurken, Duygu Özen 9 sayı - 6 ribaunt - 3 top çalma, Derin Erdoğan 8 sayı - 5 ribaunt - 6 asist, Melek Uzunoğlu 8 sayı - 11 ribaunt - 3 asist ve Feride Şevval Akalan da 7 sayı - 2 ribaunt - 2 top çalma ile galibiyette önemli rol oynadılar. 

2 yorum:

  1. Bu sene ablaları şampiyonada başarılı olamadı. Umarım genç kızlarımız performans olarak iyi seviyelere gelirler. İleride bu sporcuları A milli olarak göreceğiz

    YanıtlaSil
  2. Sude Melek Şevval gibi isimler öne çıkıyor takımda. Derin Duygu ve Elif de gelecek vadediyorlar. Umarım ilk üçr girer lig atlarız

    YanıtlaSil