15 Temmuz 2019 Pazartesi

Saliha Mandıracı: Potanın üçlük perisi

FIBA U18 Europe Women's Championship - Genç Kızlar Avrupa Basketbol Şampiyonası B kategorisi maçlarını üçüncü olarak tamamlayıp tekrar A Kategorisi'ne yükselen U18 Milli Takımımızın en çok dikkat çeken isimlerinden biri de takımımızın en şutör ismi Saliha Mandıracı oldu. Turnuva boyunca benchten gelerek, gerek yüzdeli dış şutları gerekse enerjisiyle takıma önemli katkılarda bulunan Saliha aynı zamanda %50 (12/24) üç sayı isabetiyle de şampiyonanın en iyi üç sayı isabeti kaydeden oyuncusu oldu. Özellikle de turnuvada en iyi üç sayı kaydeden takımın ortalama %31 ile üç sayı kaydettiği düşünülürse Saliha'nın başarısına bir kez daha şapka çıkarmak gerekiyor. 

Saliha Mandıracı - Potanın üçlük perisi

2002 doğumlu ve 1.70 boyundaki Saliha Mandıracı Gençler Avrupa Şampiyonası'nda oynadığı 6 maçta ortalama 13.8 dakika gibi düşük bir süre alsa da, 8.3 sayı ortalaması yakalayarak takımın önemli performanslarından birini sergilemeyi başardı. Turnuvayı 8.3 sayı - 2.2 ribaunt - 1.5 asist - 1 top çalma ortalamalarıyla tamamlayan Saliha, %50 üç sayı ve %52 saha içi isabeti elde ederken şutunun yanı sıra enerjisi ve fundamentalı ile de dikkat çekti. Bu sezon Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi'nde de Düzce Belediye Gençlik formasını terleten Saliha, final grubu maçlarında 12.8 sayı - 4.8 ribaunt - 4.2 asist ortalaması elde etmiş, 17/37 (%46) da üç sayı yüzdesi yakalamıştı. 


Tabi şu ana kadar saydığımız istatistikler Gençler Avrupa B kategorisi ve Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi istatistikleri olduğundan Saliha'nın performansını da bu ölçüde değerlendirmek doğru olacaktır. Genç yıldız adayımız şüphesiz ki önümüzdeki birkaç senede performansını daha mücadeleci liglere de taşımalı ve kendini A Milli Takımda güçlü bir şekilde ayakta kalabilecek şekilde geliştirmeli. Şu an baktığımızda mevcut seviyede topu elinden hızlı ve düzgün bir şekilde çıkarabilen, şut stili sayesinde kolay kolay blok yemeyen ve aynı zamanda dripling üzerinden dengeli bir şekilde atışa kalkabilen Saliha'nın, ayaklarının çabukluğu ve dinamizmi ile de gelecek için umut vadettiğini ve önemli bir potansiyel olduğunu net bir şekilde söyleyebiliriz. Diliyoruz ki, önümüzdeki sezon alacağı süreler ve atlayacağı seviyeler onun tecrübesi ve yeteneklerini her geçen gün geliştirsin ve önümüzdeki sezonlarda onu hem daha üst liglerde hem de A Milli Takım seviyesinde başarılı bir sporcu olarak izleyebilelim.  

0 comments:

Yorum Gönder