2 Temmuz 2019 Salı

Bir triple-double da Haowen Guo'dan

Henüz birkaç gün önce FIBA U19 Basketbol World Cup tarihinde tek triple-double'ı Dario Saric'in yaptığını ve bu rekorun kırılmasının zorluğunu yazmıştım. Daha yazının üzerinden 2 gün geçmeden dün Rus Nikita Mikhailovskii yaptığı triple-double ile Saric'in rekoruna ortak olurken, bugün de Çin'li Haowen Guo yaptığı triple-double ile U19 Dünya Kupaları tarihine adını yazdırdı. Bugün Çin'in Porto Riko ile oynadığı maçta 4/6 üç sayı isabetiyle 34 sayı - 11 ribaunt - 11 asist yapan Guo Çin'in 99-94'lük galibiyetinde başrolü oynarken ülkesinin grup üçüncülüğünü elde etmesini sağladı. 

FIBA U19 World Cup - Haowen Gou triple-double

Haowen Guo FIBA U19 Basketbol World Cup 2019'daki üç maçında da başarılı performanslar sergilerken, bugünkü triple-double'yla birlikte turnuvadaki ortalamalarını maç başına 24.3 sayı - 6 ribaunt - 5.7 asiste yükseltti. Üç maçta 10/21 üç sayı isabeti yakalayan Haowen Guo'nun negatif istatistiği ise maç başına yaptığı 8 top kaybı. Guo bugün de triple-double'ının yanında 15 top kaybetti. 

1 yorum:

  1. İyiki önceki haberde Saric'in rekoru kolay kolay kırılamaz dedik. Üst üste iki triple-double geldi Mikhailovskii ve Guo'dan. Şimdi hedef Chamberlain'in 100 sayılık rekoru. Bizim için imkansız yoktur :)

    YanıtlaSil