27 Temmuz 2019 Cumartesi

Beykent Üniversitesi Avrupa ikincisi

EUSA Avrupa Üniversiteler Basketbol Şampiyonası final maçında İtalya'dan University of Bologna'ya 78-90 mağlup olan Beykent Üniversitesi Avrupa ikinciliğini elde etti. Doğuş Özdemiroğlu, Erdi Gülaslan, Tayfun Erülkü, Mert Celep, Emre Tanışan, İsmail Cem Ulusoy gibi Basketbol Süper Ligi'nde forma giyen ve Avrupa tecrübesi bulunan basketbolcuları kadrosunda barındıran takımımız baştan sona büyük bir çekişme altında geçen maçın ilk yarısını 43-44 geride tamamlarken, karşılaşmanın son 6 dakikasına Erdi Gülaslan'ın skorer oyunuyla 69-64'luk üstünlükle girmesine rağmen Valerio Cucci ve Gherardo Sabatini'yi durduramayarak sahadan 78-90'lık mağlubiyetle ayrıldı ve Avrupa ikincisi oldu. Takımımız geçen sene de yine aynı takıma finalde kaybederek Avrupa ikincisi olmuştu. 

Beykent Üniversitesi Avrupa ikincisi

İlk turda C Grubu'nu 2 galibiyet 1 yenilgiyle ikinci sırada tamamlayan Beykent Üniversitesi, çeyrek finalde İsrail temsilcisi College of Management Academic Studies'i 91-78, yarı finalde ise Litvanya'dan Vytautas Magnus University'i 84-73 mağlup etmişti. Final maçını son çeyrekteki basit hatalarla 78-90 kaybeden ve Avrupa ikincisi olan Beykent Üniversitesi'nde Gani Erdi Gülaslan 24 sayı ile en skorer isim olurken, Doğuş Özdemiroğlu 18, Tayfun Erülkü 15, Mert Celep 10, İsmail Cem Ulusoy 6 ve Emre Tanışan da 5 sayıyla karşılaşmayı tamamladılar. 

1 yorum:

  1. Bu kadar tecrübeli bir kadronun şampiyon olması gerekirdi. Ramazan Tekin neden süre almadı acaba. Boy avantajıyla etkili olabilirdi.

    YanıtlaSil