9 Temmuz 2019 Salı

U18 kızlarımız namağlup çeyrek finalde

Makedonya'da devam eden FIBA U18 Women's European Championship B kategorisi mücadelelerindeki son grup maçında Bulgaristan'ı 97-54 mağlup eden Genç Kız Milli Takımımız grubunu 4 maçta 4 galibiyetle namağlup lider tamamladı. Çeyrek finale yükselen millilerimiz cuma günü yarı final bileti için A Grubu ikincisi (yarınki Slovenya - Danimarka maçının galibi) ile karşı karşıya gelecek. Milli takımımız şampiyonayı ilk üç sırada tamamlayıp bir sene aradan sonra tekrar A kategorisine dönmeyi hedefliyor. 

FIBA U18 Women's Championship Turkey - Feride Şevval Akalan

U18 Milli Takımımızda günün en etkili ismi 3/5 üç sayı isabetiyle 19 sayı - 4 ribaunt - 3 asist - 3 top çalma istatistikleri elde eden Feride Şevval Akalan olurken, son iki maçın sessiz ismi Melek Uzunoğlu ilk beş başladığı maçı 12 sayı - 8 ribaunt - 3 top çalma - 4 blok ile tamamlayarak kendini her an hazır tuttuğunu göstermiş oldu. Coach Nevriye Yılmaz'ın kadrodaki tüm isimlere süre verdiği maçta Saliha Mandıracı 12 sayı - 5 ribaunt - 4 asist ve Sude Yılmaz 12 sayı - 3 ribaunt ile çift hanelere ulaşan diğer oyuncularımız olurlarken, Derin Erdoğan'ın 9 sayı - 7 ribaunt - 5 asistlik çok yönlü performansı ve Fatmanur Karakaş'ın 5 top çalması dikkat çeken diğer istatistikler oldular. 

1 yorum:

  1. Son birkaç altyapı jenerasyonuna oranla daha ümit veren bir takımımız var. Yine de kolay değil işleri. Nevriye Yılmaz'ın takımın başında bulunması ise en büyük avantajları. Umarım diğer gruptan Danimarka gelir de yarı finale daha kolay çıkarız.

    YanıtlaSil