27 Temmuz 2019 Cumartesi

Genç Milli Takım'dan farklı başlangıç

FIBA U18 Europe Gençler Avrupa Basketbol Şampiyonası ilk gününde Büyük Britanya ile karılaşan Genç Milli Takımımız zayıf rakibi karşısında zorlanmadan 102-61'lik bir galibiyet aldı ve şampiyonaya çok güzel bir başlangıç yaptı. Karşılaşmanın ilk yarısını da 47-23 üstün tamamlayan U18 Milli Takımımızda Mustafa Kurtuldum'un etkili performansı dikkat çekerken, Ömer Yasir Küçük, Boran Güler'den başlayan baskılı kısa savunmasıyla çaldığımız toplar ve sonrasındaki hızlı hücumlar farklı galibiyette önemli rol oynadı. 

FIBA U18 Europe Türkiye - Ömer Yasir Küçük

Karşılıklı sayılarla geçen ilk 2-3 dakika sonrasında maçın kontrolünü eline alan milli takımımız, Alperen Şengün'ün ribauntlardaki etkinliği ile pota altında üstünlüğü yakalarken, Mustafa Kurtuldum'dan gelen asist ve isabetli dış şutlar yanında Ömer Yasir Küçük'ün sayıları ilk 10 dakika sonunda 22-12 Türkiye üstünlüğünü beraberinde getirdi. 


İlk çeyreğin sonlarında başlayan baskılı savunmasını ikinci çeyrekte de sürdüren Genç Milli Takımımız, Adem Bona'nın da yaptığı bloklarla pota altını karartması sonrası rakibine kolay sayı şansı tanımazken, Tibet Görener'in köşe üçlükleri ilk 4 dakika sonunda farkın 20 sayıya kadar çıkmasını sağladı: 33-13. Çeyreğin kalanında da Ömer ve Boran'ın çaldığı toplarla hızlı hücum sayıları bulan ve farkı açmaya devam eden gençlerimiz devreyi 47-23 önde tamamladılar.

Soyunma odası dönüşü Mustafa, Boran ve Atakan'ın hızlı hücumlardan kaydettiği asist ve sayılarla başlayan Genç Milli Takımımız skor üretmekte zorlanmadı. Büyük Britanya bu çeyrekte Tomiwa Sulaiman başta olmak üzere takım halinde hücum ribauntlarında oldukça etkili olup farkın daha da açılmasına engel olurken, çeyreğin ikinci yarısında yine baskılı tam saha savunma sonrası Tibet, Ömer ve Boran'la toplar çalıp hızlı hücum sayıları kaydeden milliler bitime 1.5 dakika kala farkı 30 sayı üzerine çıkarıp son 10 dakikaya 75-44 önde girdiler. 

Final periyodunda iki takımın da düzenden tamamen koptuğu gözlenirken, top çalmalar üzerinden hızlı hücum sayıları bulmaya devam eden Milli Takımımız son 4 dakikaya farkı 40 sayı üzerine çıkararak 90-49 önde girdi. Kalan sürede de farkı koruyup sahadan 102-61 galip ayrılan Genç Milli Takımımızda Mustafa Kurtuldum 19 sayı - 9 asist - 2 top çalmayla en etkili oyuncumuz olurken, Ömer Yasir Küçük 15 sayı - 6 ribaunt - 4 asist - 4 top çalma, Göktuğ Baş 2/2 üç sayı isabetiyle 14 sayı - 4 ribaunt, Atakan Erdek 11 sayı - 6 asist - 5 ribaunt,  Tibet Görener 9 sayı - 3 ribaunt - 3 asist - 2 top çalma ve Boran Güler de 9 sayı - 4 ribaunt - 5 top çalma ile galibiyette önemli roller oynadılar. Milli Takımımızın asistlerdeki 32-11 üstünlüğü ve rakibini tam 30 top kaybına zorlaması önemli artılarımız olurken, Büyük Britanya'ya 25 hücum ribaundu vermemiz ve son zamanlarda tüm altyapı takımlarında kronikleşen problem olan düşük serbest atış yüzdemiz de (12/27) önümüzdeki maçlar için dikkat etmemiz gereken hususlar olarak göze çarptı. 

3 yorum:

  1. Milli takım farklı kazandı ama büyük Britanya ya karşı olan maçı bir ölçü almamak lazım . Adamlar çok zayıftı.Hiç zorlanmadan kazandık. Buna rağmen verdiğimiz hücum ribauntları normal en iyi bölgemiz olması gereken pota altında önemli bir uyarı olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maçı ölçü almamak gerektiği konusunda hemfikirim ama aynı zamanda böyle bir maça konsantre olmak da çok kolay değil. O yüzden ufak problemleri göz ardı etmemk ama çok da karamsar olmamakta fayda var.

      Sil
  2. Savunmayla yükselen, Mustafa Kurtuldum gibi şutör bir yıldız adayı bulunan, pota altında da Furkan ve Alperen gibi etkili, Adem gibi atletik uzunlara sahip olan bir takımız. Süper bir jenarasyon değil, ama havayı buulurlarsa madalya gelebilir.

    YanıtlaSil