28 Temmuz 2019 Pazar

Genç Milliler Alperen Şengün ile kazandı

FIBA U18 Europe Gençler Avrupa Basketbol Şampiyonası ikinci gününde Almanya ile karşılaşan U18 Milli Takımımız son dakikasına eşitlikle girilen maçın son anlarını iyi oynayıp yakaladığı 8-0'lık seriyle sahadan 62-54 galip ayrıldı ve gruptaki ikinci maçını da yenilgisiz tamamladı. Alperen Şengün'ün pota altında yıldızlaştığı ve 28 sayı - 11 ribauntla double-double yaptığı karşılaşmanın ilk yarısını da 30-22 önde tamamlayan Genç Milli Takımımız, üçüncü çeyrekteki Almanya serisine rağmen son dakikaları iyi oynayarak değerli bir galibiyet elde etti. Milliler yarın 19:00'da grup liderliği için Sırbistan ile oynayacaklar. 

FIBA U18 Europe - Alperen Şengün - Furkan Haltalı - Atakan Erdek

Hem skor hem de basketbol kalitesi açısından oldukça kısır geçen karşılaşmanın ilk çeyreğinde hücumda oldukça basit hatalar yapan ve çok sayıda turnike kaçıran Genç Milli Takımımız pota altında Alperen Şengün'ün bireysel gayretleriyle skor buldu. İlk birkaç dakika savunmamızı zorlayan Hukporti'yi durdurduktan sonra Almanlar'a kolay sayı şansı vermeyen millilerimiz ilk çeyreği 14-8 üstün tamamlarken, savunma gayretimiz yanında Almanya'nın boş şutlardaki yüzdesiz denemeleri oyunun kontrolünü ele geçirmemizi sağladı. 


Savunmadaki gayretini ikinci çeyrekte de sürdüren, top çıkaran Alman kısalarına baskı uygulayarak rakip hücumların dengesini bozan ve aynen dünkü Büyük Britanya maçında olduğu gibi rakibi top kayıplarına zorlayan millilerimiz 3 dakika boyunca potasında sayı görmeden 7-0'lık bir seri yakalarken, çeyreğin ilk beş dakikasını da 25-14 üstü geçtiler. Çeyreğin ikinci yarısında hücum yüzdemizin düşmesi farkı açmamızı engellerken, yaptığımız basit top kayıpları sonrası sayılar bulan Almanya farkı kapatma fırsatı buldu ilk 20 dakika 30-22 üstünlüğümüzle sonuçlandı. 

Soyunma odası dönüşü hücumda organize olmakta zorlanan ve topu bir türlü guardın elinden çıkaramayan millilerimiz 5.5 dakika boyunca sayı kaydedemeyip Almanya'ya 0-8'lık bir seri verirken, bu dönemde topu bir türlü uzunlarımıza indiremediğimiz ve hücum süresi sonlarına doğru zorlama şutlara yöneldiğimizi izledik. Şut yüzdemizin düşmesi Alman savunmasının giderek pota altına kapanıp savunmayı sertleştirmesini beraberinde getirirken, bu sert savunmanın getirdiği faulleri düşük yüzdeyle kullanmamız ve bizim benzer savunma girişimimize Almanlar'ın Caisin'den gelen üçlük isabetlerle cevap vermesi sonrası son 10 dakikaya 37-43 geride girdik. 

Final periyoduna Alperen Şengün'ün sayılarıyla başlayan Genç Milli Takımımız, 4 faullü Furkan'ın yerine oyuna giren Adem Bona'nın da kenardan getirdiği atletizm ve hareketlilikle farkı kapatmaya başladı ve bitime 5 dakika kala Tibet Görener'in fast break turnikesiyle 49-47'lik üstünlüğü yakaladık. Karşılıklı sayılarla geçen maçın son dakikalarında sahadaki sertlik ve mücadele giderek artarken, 54-54'lük eşitlikle girilen son dakikada maç boyunca skor yükümüzü tek başına sırtlayan Alperen Şengün'ün basket faulü ve Furkan Haltalı'nın çaldığı top sonrası kaydettiği fast-break smacıyla gelen 8-0'lık seri milli takımımızın sahadan 62-54 galip ayrılmamızı sağladı.

Genç Milli Takımımızda Alperen Şengün 28 sayı - 11 ribauntluk performansıyla takımımızın skor yükünü çekip aynı zamanda da double-double yaparken, Atakan Erdek 6 sayı - 2 asist, Berkan Aksu 6 sayı - 3 ribaunt, Adem Bona 5 sayı - 8 ribaunt ve Furkan Haltalı 5 sayı - 5 ribaunt - 2 blok ile karşılaşmayı tamamladılar. Millilerimiz ribauntlarda Almanya'ya 48-41'lik bir üstünlük sağlayıp, rakibi 22 top kaybına zorlarken, takım olarak 4/26 üç sayı, 14/27 serbest atış attığımız ve üç önemli guardımızın gününde olmadığı (Mustafa Kurtuldum 0 sayı - 0/5 saha içi, Ömercan İlyasoğlu 1 sayı -  0/13 saha içi, 6 top kaybı ve Ömer Yasir Küçük 0 sayı - 5 top kaybı) bir maçta alınan bu galibiyet turnuvanın kalanı için oldukça değerliydi. 

2 yorum:

  1. Umarım Ömercan ve Mustafa tüm turnuvadaki hata haklarını bu maçta kullanmışlardır :) Çok kötü günlerindeydiler. Onların performansı takımı da olumsuz etkiledi ama Alperen sazı eline aldı ve galibiyeti getirdi. Sırbistan zor maç olacak.

    YanıtlaSil
  2. İyi oynamadığımız günde galip gelmek önemliydi. Alperen yanında Adem de önemli katkılar verdi pota altından. Yarınki sırbistan maçını alıp önümüze bakalım

    YanıtlaSil