30 Ocak 2019 Çarşamba

Cedi Osman NBA All-Star'da

Cedi Osman 16-18 şubat tarihlerinde gerçekleşecek NBA All-Star organizasyonu kapsamındaki Rising Stars maçında Dünya Karması'na seçildi. Cleveland Cavaliers forması giyen milli forvetimiz bu sezon sergilediği performans, geçtiğimiz sezonki 3.9 sayı ortalamasını 12.4'e çıkarması ve özellikle son maçlardaki yükselen istatistikleri sonrası All-Star haftasonunda Dünya Karması adına mücadele edecek 10 oyuncudan biri olarak, 2015'te Matthew Dellavedova'dan beri bu maça seçilen ilk Cavaliers oyuncusu oldu. 

Cedi Osman - Cleveland Cavaliers - Washington Wizards

Bu sezon 49 maçın 48'inde ilk beşte sahaya çıkan Cedi Osman 12.4 sayı - 4.7 ribaunt - 2.1 asist ortalamaları elde etmiş, 8 maçta 20 sayı üzerinde skor üretmiş, 3 kez de double-double yapmıştı. Cedi aynı zamanda son maçlarda artan performansıyla da dikkat çekmiş, Miami Heat karşısında 29 sayı kaydederek kariyer rekoru kırmıştı. Milli forvetimiz All-Star'a katılımı açıklandığı sırada oynadığı Washington Wizards maçında ise 26 sayı - 7 ribaunt - 5 asist kaydederek Cleveland Cavaliers'ın 116-113'lük galibiyetinde önemli rol oynadı. 


Dünya karmasında Cedi Osman yanında forma giyecek diğer oyuncular ise şu şekilde belirlendi: Ben Simmons (Philadelphia 76ers), OG Anunoby (Toronto Raptors), DeAndre Ayton (Phoenix Suns), Bogdan Bogdanovic (Sacramento Kings), Luka Doncic (Dallas Mavericks), Shai Gilgeous-Alexander (Los Angeles Clippers), Rodions Kurucs (Brooklyn Nets), Lauri Markkanen (Chicago Bulls), Josh Okogie (Minnesota Timberwolves) 

7 yorum:

  1. Helal olsun Cedi! Bu sezonki performansıyla bunu haketmişti. Yine gururumuz oldu

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten güzel bir haber. Bu tarz haberleri daha sık vermeniz dileğiyle hocam

    YanıtlaSil
  3. Cedi Osman şimdide NBA All-Star'a damga vuracak gibi görünüyor. Cedi Osman gerçekten çok başarılı ve o kadar da başarısını arttırmaya, yeni kariyer rekorları kırmaya devam ediyor. Kendisine NBA All-Star'da başarılar diliyorum, bizi grullandıracak devam edecek olması da çok sevindirici.

    YanıtlaSil
  4. cedi başarılı bir basketbolcu gerçekten.

    YanıtlaSil
  5. İzlemesi keyifli bir spor basketbol.ayrıca kondisyon isteyen bir spor. Lise yıllarında oynadığım dönemlerde bedenimi dinç ve fit tuttu Bıraktıktan sonra kilo almaya başladım Cedi Osman başarılı bir sporcu En azından istikrarlı. Sporda uzun süre gündemde kalmanın yoru istikrardan geçer. Her işte bu böyle.

    YanıtlaSil
  6. Yürü be Cedi! Bütün üniversite hayatım gece nba maçları izleyerek geçti. o zamanlar hido ve mehmet okur vardı. şimdi bizim çocuklardan güzel haberler geliyor ama artık çalıştığımdan izleyememek çok zoruma gidiyor gerçekten. Arada youtube dan izliyorum, bu çocukta gerçekten iş var.

    YanıtlaSil
  7. Cedi yine kendine yakışanı yapmaya ve bizleri grullandırmaya devam ediyor. NBA maçlarında gösterdiği üstün başarı sayesinde onu All-Star'da görmek çok iyi olacak. Kendisine Rising Stars'da başarılar diliyoruz :)

    YanıtlaSil