26 Ocak 2019 Cumartesi

Cedi Osman rekora doymuyor

NBA'de Cleveland Cavaliers forması giyen milli basketbolcumuz Cedi Osman Celtics karşısındaki performansının ardından bu gece de Miami Heat karşısındaki 29 sayısıyla kariyer rekorunu bir kez daha yenildi. Cavaliers'ın 6 maçtır galibiyet yüzü görememesine rağmen, son iki maçta bireysel performansıyla dikkat çeken Cedi, Boston Celtics karşısında kariyer sayı rekoru kırdığı  25 sayı (6/7 üç sayı) - 8 ribauntluk performansı ardından, Miami Heat karşısında da 29 sayı (3/8 üçlük) - 4 ribaunt - 4 asist - 2 top çalma ile oynayarak NBA kariyerindeki en yüksek skor üretimine imza atıp, üst üste iki maçta kariyer sayı rekorunu yenileme başarısı gösterdi. 

39 dakika süre aldığı maçta 11/20 saha içi isabeti - 3/8 üç sayı isabeti kaydeden Cedi 29 sayı - 4 ribaunt - 4 asist - 2 top çalmalık performansıyla 94-100 kaybettikleri maçın en skorer oyuncusu olurken, bu sezonki ortalamalarını da 12.3 sayı - 4.6 ribaunt - 2.1 asiste yükseltti. Cedi Osman'ın 29 sayıyla NBA kariyer rekoru kırdığı gecedeki performansının videosunu her beraber izleyelim. 


5 yorum:

  1. 1 gün önce 25 şimdi de Heat gibi iyi bir savunmaya karşı 29. Helal olsun. Şimdi de istikrarı yakalama zamanı

    YanıtlaSil
  2. Deniz Tuğsal26 Ocak 2019 11:18

    Bazı maçlar eline top bile gelmiyor. Sexton Clarkson gibilerinin olduğu takımda Cedi'nin öne çıkması çok mümkün gözükmüyor. Birkaç maç bu performansı sergileyip sonra yine 8-10 sy ortalamaya dönmez umarım

    YanıtlaSil
  3. iyi performans yakalıyorlar bu şekilde devam ederlerse iyi yerlere gelirler başarılarının devamını dilerim

    YanıtlaSil
  4. Bu maç gayet güzeldi. Gittikçe gelişen bir ekipleri var. Çoğu maçta topa yaklaştığını bile görmüyorum. Umarım bu başarısını sürdürmeye her daim devam eder, güzel gidiyor. Ayrıca paylaşım için çok çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. Cedi Osman hakkında LeBron James 'in bir yorumunu dinlemiştim. "Cedi ile oynamak oldukça eğlenceli. Geleceğin iyi basketbolcularından olacağından eminim. Özellikle maç içerisinde bitmeyen enerjisi ile takımı domine edecektir." şeklinde bir oyurm yapmıştı. Geçen Yıl NBA finalfour karşılaşmalarında fazla süre alamamasına rağmen takım içerisinde dinamik duruşu ile zaman içerisinde en iyi. yerlere gelecektir. Ülkemizde de bir dönem oynayan Cedi Osman'a başarılar diliyorum. Ülkemizde, basketbola futboldan daha fazla önem verildiği gün bizler de Cedi Osman gibi nice yeteneği daha fazla izleme şansımız olacaktır. Futboldan daha düşük maliyetli ve daha dinamik bir oyun olan basketbolun desteklenmesi bence çok önemli.

    YanıtlaSil