12 Ocak 2019 Cumartesi

Hakan Demir'li Banvit'ten 4'te 4

Banvit bugün Türk Telekom deplasmanında aldığı 87-66'lık farklı galibiyetle Hakan Demir dönemindeki dördüncü resmi maçından da galibiyetle ayrıldı. Ahmet Gürgen ile yolların ayrılması sonrası baş antrenörlük görevini Hakan Demir'e teslim eden Banvit, bu dönemde Adatıp Sakarya Büyükşehir'i 75-67, Fenerbahçe Beko'yu 83-78 ve son olarak da Ventspils'i 78-63 mağlup etmesini ardından bugün de Türk Telekom karşısında farklı bir galibiyet alarak, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde ilk yarıyı 5 galibiyet - 9 yenilgiyle tamamladı. 

Rıdvan Öncel - Hakan Demir - Berke Atar - Banvit

Maça çok hızlı başlayıp ilk çeyreği 27-10, devreyi de 50-30 önde tamamlayan Banvit, final periyoduna 31 sayı farkla önde girdiği (72-41) karşılaşmayı 87-66'lık galibiyetle tamamladı. Karşılaşmayı 20 sayı - 10 ribaunt ile double-double yaparak tamamlayan Darnell Shelton, aralık ayında takıma katıldığından beri en iyi performansını sahaya yansıtırken, bir diğer yeni isim Gary Neal da 18 sayı - 7 ribaunt ile Banvit formasıyla en başarılı oyununu çıkardı. 


Banvit'in tamamen altyapısından çıkardığı isimlerden oluşan benchinden gelen katkı da galibiyette önemli rol oynadı. Hakan Demir'in zaman zaman aynı anda sahada tutmayı tercih ettiği bu ikinci beşten özellikle Berke Atar, Tolga Geçim ve Rıdvan Öncel bugün önemli katkılar yaparlarken, bu katkıyı istatistiklere de yansıtan isimlerden Tolga Geçim yer yer oyun kurucu rolünü de üstlendiği maçı 2/4 üç sayı - 13 sayı - 6 asistle tamamlarken, özellikle ilk yarıda Morgan'ın faul problemine girmesiyle önemli süreler alan Berke Atar da 6/6 saha içi isabetiyle 12 sayı - 2 ribaunt ile mücadele etmesinin yanında Stimac karşısındaki savunmasıyla da galibiyette önemli rol oynadı. 

0 comments:

Yorum Gönder