28 Ocak 2019 Pazartesi

Şutör babanın şutör oğlu : Mert Konuk

Türk basketbol tarihine adını yazdırmış forvetlerden biridir Murat Konuk. Tofaş'ın efsane kaptanı gerek savunması olsun, gerek keskin şutları olsun, gerekse beyefendiliği olsun basketbol tarihimizin önemli parçalarından biri olmuş, hem Tofaş hem de Milli Takım formasını (Galatasaray'da 1 yıllık emeklilik sezonu da var tabi) başarıyla terletmiştir. Tofaş'ın şampiyonluklar yaşadığı 1998-2000 arası dönemde de takımın önemli bir parçası olan Murat Konuk'un son önemli başarısı ise basketbolumuza kazandırmakta olduğu bir başka önemli yetenek, oğlu Mert Konuk şüphesiz ki. 

Tofaş altyapısının yetiştirdiği önemli gençlerden biri olan 2000 doğumlu Mert Konuk, bu sezon hem Tofaş A takımı hem de çifte lisans ile Semt77 Yalova Belediyespor formalarını giymekte. Geçtiğimiz sezonlarda Tofaş'ın altyapı ve gelişim takımları yanında altyapı milli takımlarında da başarıyla forma giyen Mert, iki sezondur Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde de yer yer süre alıyor. Bu sezon Pınar Karşıyaka'ya karşı kaydettiği 6 sayı BSL kariyer rekoru olan Mert, aynı zamanda çifte lisans ile Semt77 Yalova Belediyespor formasını terletiyor. Yalova ekibinde 14 maçta 10.4 sayı - 1.9 ribaunt - 1.6 asist ortalamaları yakalayan Mert denediği 52 üç sayılık atışın 27'sini sayıya çevirerek %52'lik bir yüzde yakalamış durumda. 


Altyapı kategorilerinde combo guard olarak görev verilen, yıllar ilerledikçe de saf bir shooting guard olmaya daha yakın olan Mert Konuk'un en dikkat çekici özelliği dış şutları. Doğduğu 2000 senesi civarlarında %40'larla üç sayı kaydeden babası Murat Konuk gibi oldukça keskin bir şutör olan Mert TBL'de %52 ile üç sayı isabeti yakalamış durumda. Sene başında Karesispor karşısında 6/7 üç sayı ile 22 sayı kaydedip sezonun en yüksek değerine ulaşan, son olarak da 90-93 kaybedilen Manisa BŞB maçında 5/6  üç sayı isabetiyle 20 sayı kaydeden Mert'in aldığı süreleri artırıp tecrübe kazandıkça daha büyük bir skor tehdidi olması işten değil. Basketbol IQ'su, aynı zamanda savunma disiplini yüksek gözüken Mert'in süre alıp tecrübesini artırdığı ve çalışıp kendini geliştirmeye devam ettiği sürece, önümüzdeki yıllarda hem Tofaş hem de Türk basketbolu için çok önemli bir kazanç olacağına kesin gözüyle bakıyorum. Bizim gençliğimizin yıldızı örnek basketbolcu Murat Konuk, bizim çocuklarımıza örnek olacak bir yıldız yetiştiriyor diyebiliriz. Umarım Mert'in geleceği bu beklentiler doğrultusunda şekillenir ve kendisini büyük başarılarla alkışlarız. 

3 yorum:

  1. Altyapı milli takımlarında öne çıkmadan fazla dikkat çekmeden kendini geliştirdi. Şimdi 1-2 sene TBL'de tecrübe kazanıp Yiğit Muhsin ve Berkan'la birlikte takımın iskeletini oluşturacak isimlerden biri olacak eminimki.

    YanıtlaSil
  2. Mert Konuk'un şutör oğlunu da bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  3. Daha dün gibi, ona genç murat dediğimiz günler. Şimdi oğlunu izliyıruz sahada

    YanıtlaSil