11 Ocak 2019 Cuma

Zoosman rekorla CSKA'yı devirdi

Turkish Airlines Euroleague'te Maccabi Fox Tel Aviv'in Moskova deplasmanında büyük bir sürprize imza atarak CSKA Moskova'yı 76-93 yendiği maçta, İsrail ekibinin 1998 doğumlu yıldızı Yovel Zoosman Euroleague kariyer rekorunu kırıp takımının aldığı galibiyetin önemli mimarından biri oldu. Bu maç öncesinde Euroleague kariyerindeki en yüksek skoru 9 sayı olan Zoosman karşılaşmayı 6/6 saha içi isabeti, 2/2 üç sayı ile 15 sayı - 6 ribaunt - 2 top çalma - 1 asist - 1 blok ile tamamladı.

Yovel Zoosman - Maccabi Tel Aviv

Karşılaşmanın ilk 5 dakikasını 16-4 önde tamamlayan CSKA Moskova'ya karşı deplasmanda büyük bir direnç gösterip, önemli bir geri dönüş yapan Maccabi Tel Aviv başa baş girilen final periyodundaki dominant oyunuyla sahadan 19 sayılık bir farkla galip ayrılıp 18. maçında 7. galibiyetini alırken, CSKA Moskova da sahasındaki ilk, bu sezonki 5. yenilgisini elde etmiş oldu. 


Yüksek sayı yüzdesi ile galibiyette önemli payı olan, hem 15 sayısı hem de 6 ribaunduyla Euroleague'teki kariyer rekorlarını kıran Zoosman, hatırlanacağı üzere Maccabi Tel Aviv altyapısından yetişmiş, İsrail alt yapı takımlarıyla birlikte Avrupa şampiyonalarından başarıdan başarıya koşmuş  ve son olarak da 2018 U20 Avrupa Şampiyonası'nı altın madalya ile tamamlayan İsrail Ümit Milli Takımı formasıyla turnuvanın MVP'si olmuştu. 

0 comments:

Yorum Gönder