4 Ocak 2019 Cuma

Fenerbahçe 2019'a galibiyetle başladı

Turkish Airlines Euroleague'te 15 maç sonunda 14 galibiyetle lider olarak haftaya giren Fenerbahçe Beko, sahasında konuk ettiği KIRLOBET Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 96-87 mağlup ederek galibiyet serisine devam etti. Maça savunmada aksayarak başlayan sarı lacivertliler ilk çeyrekte potalarında 25 sayı görseler de, iki çeyrekle birlikte oyunun kontrolünü ele geçirip sahadan 96-87 galip ayrıldılar ve ikinci Real Madrid'le aradaki 2 galibiyetlik farkı korudular. Maçın 3.çeyreğinde bir ara farkı 20 sayı üzerine çıkaran Fenerbahçe Beko, farkın verdiği rehavet sonrası farkın 1'e inmesine engel olamayıp kısa süreli bir korku yaşatsa da, maçın sonunu iyi getirip 2019'a gelibiyetle başladı. 

Nicolo Melli - Fenerbahce - Kirlobet Baskonia

Karşılaşmaya iki takımın da savunmayı hiç düşünmeden başlaması ilk 4 dakikada maç toplamında 9/10'luk bir saha içi isabet yüzdesini beraberinde getirirken, 12-11'lik Baskonia üstünlüğü Obradovic'in TV molasını beklemeden takımı kenara çağırmasına neden oldu. Obradovic'in moladaki sert uyarılarına rağmen ilk çeyrek boyunca savunmada bir türlü yeterli mücadele ve dirence ulaşamayan Fenerbahçe ilk 10 dakikada potasında 25 sayı görse de, hücumda topun iyi çevrilmesi ve 4/5'lük üç sayı performansı sonrası çeyreği 27-25 üstün tamamladı. 


İkinci çeyreğe ısrarla topu pota altına indirmeye çalışarak başlayan Fenerbahçe Beko, Ahmet ve Lauvergne'nin sayılarıyla skor üretimine devam ederken, kendi potamız altında verdiğimiz hücum ribauntları ve Shields'ın skorer oyunu farkın açılmasına engel oldu. Bu çeyrekte boyalı bölgede Ahmet - Lauvergne ikilisi yanında, Kalinic ve Guduric'in de etkisiyle savunma seviyesinin arttığı gözlenirken, çeyrek sonuna doğru Melli'nin üçlükleri ve süre biterken kaydettiği takip smacı Fenerbahçe'nin soyunma odasına 48-41 önde gitmesini sağladı. İlk yarıda Fenerbahçe'nin çember altında üstünlüğü rakibine bırakıp verdiği 6 hücum ribaundu potasında 41 sayı görmesine neden olurken, özellikle ikinci çeyrekte yükselen savunma seviyesi sonrası çalınan 5 top ve 7/10'lik üç sayı isabeti skor üstünlüğünün temsilcimizde kalmasının baş etkeniydi. 

İlk yarının sonlarında yakaladığı hücum ritmini ve savunma sertliğini soyunma odası dönüşü de sürdüren Fenerbahçe Beko, ilk yarıyı skor üretemeden tamamlayan Guduric'ten gelen üst üste üç üçlükle 3 dakika içinde farkı 15 sayıya çıkarıp Perasovic'e molayı aldırdı: 61-46. Mola sonrasında da Baskonia'nın Fenerbahçe savunmasını çözmeyi başaramaması, Datome ve Sloukas'ın da Fenerbahçe'nin üçlük isabet serisine katılması farkı 20 sayı seviyesinin de üzerine çıkarırken, çeyrek sonu farkın verdiği rehavetle dağılan savunma konsantrasyonu ve potamızda gördüğümüz hızlı hücum sayıları son 10 dakikaya girerken farkın 10 sayıya inmesine neden oldu: 75-65. 

Final periyoduna da 3.çeyrek sonundaki tutukluğu üzerinden atamadan başlayan Fenerbahçe Beko, Ahmet ve Green'den beklediği verimi alamadığı ilk 2 dakikada sayı bulamadan potasında 5 sayı görürken, Vildoza'nın pota altında kendi ribaundunu alarak kaydettiği ikinci şans sayısı ve Hilliard'ın el üstü üçlüğü sonrası bitime 6 dakika kala fark 1 sayıya kadar indi: 80-79. Hücumda tıkanan ve sayı bulmakta çok zorlanan Fenerbahçe'de Datome'nin üçlüğü ve Vesely'den gelen serbest atış isabetleri temsilcimize hayat verirken, hücum ritmini bulan Baskonia'nın geri adım atmaması konuk ekibin maçtan kopmamasını beraberinde getirdi. Guduric'ten gelen 5 sayıyla son 2 dakikaya girerken farkı 8 sayıya çıkaran ve konuk ekibin direncini kırmaya başlayan Fenerbahçe Beko (92-84), kalan sürede üstünlüğünü koruyup sahadan 96-87 galip ayrıldı ve 2019'a çok değerli bir Euroleague galibiyetiyle başladı. 

Fenerbahçe Beko'da Nicolo Melli 3/4 üç sayı isabeti 19 sayı - 4 ribaunt ile en skorer isim olurken, Jan Vesely 15 sayı - 4 top çalma, Marko Guduric 4/6 üç sayı isabeti, 14 sayı - 4 ribaunt, Kostas Sloukas 3/3 üç sayı isabeti, 13 sayı - 6 asist ve Luigi Datome de 13 sayı - 2 asistle galibiyette önemli rol oynayan diğer isimler oldular. Fenerbahçe maç boyunca 15/26 (%58) gibi yüksek bir üç sayı isabeti yakalaması ve kritik anlardaki moral bozucu üç sayı isabetleri temsilcimiz adına maçın en kritik istatistiği oldu. 

1 yorum:

  1. 3.çeyrekte bir ara takım alev aldı adeta. Fakat maç koptu derken kaybedilen ritm ve farkın 1'e inmesi oldukça önemli bir uyarı. Obradovic önümüzdeki haftaki maçlar öncesi gerekli dokunuşu yapacaktır. Özellikle Green'in bir an önce takıma adapte olması lazım. Şu an istenen seviyenin çok uzağında.

    YanıtlaSil