17 Haziran 2016 Cuma

ACB'de avantaj Real Madrid'e geçti

İspanya Erkekler Basketbol Ligi ACB Play-Off final serisi ikinci maçında ezeli rakibi Barcelona Lassa'yı rakip sahada mağlup eden Real Madrid, seride durumu 1-1 yaptı. Real Madrid 70-90'lık bu galibiyetle aynı zamanda saha avantajını da eline geçirmiş oldu. Başkent temsilcisi sahasındaki iki maçı da kazandığı takdirde bu sezonun İspanya Ligi şampiyonu olacaklar.


Palau Blaugrana'daki maça fırtına gibi bir giriş yaparak ilk çeyreği 12-28 önde tamamlayan Real Madrid, ikinci çeyrekteki 11-0'lık Barcelona serisi sonrası fark biraz kapansa da, devreyi de 32-44 önde tamamladı. Üçüncü çeyrekte farkı az da olsa kapatan Barcelona Lassa son 10 dakikaya girerken 58-66 yapsa da, Sergio Llull ve Gustavo Ayon'un skorer oyununa Sergio Rodriguez ve Trey Thompkins'in de isabetli dış şutları ile katılması sonrası final periyodunda farkı tekrar açan konuk Real Madrid sahadan 70-90 galip ayrılarak serideki avantajı elde etti. 

Real Madrid'te Sergio Llull 20 sayı - 4 asist ve Gustavo Ayon 9/9 saha içi isabetiyle 19 sayı - 6 ribaunt ile en etkili isimler olurlarken, Felipe Reyes ve Trey Thompkins de 12'şer sayı kaydettiler. Barcelona Lassa'da ise ayakta kalan tek isim 18 dakikada 14 sayı - 5 ribaunt ile oynayan Ante Tomic oldu. 

1 yorum:

  1. ilk maçta da zor kazanmıştı Barca son saniyede. Şampiyonluk Real'e daha yakın gözüküyor.

    YanıtlaSil