17 Haziran 2016 Cuma

Potanın Perileri olimpiyat biletini kaptı

Kadın A Milli Basketbol Takımımız 2016 Rio olimpiyatlarına katılma yolundaki son engel olan Küba'yı 71-45 mağlup ederek olimpiyat vizesi elde etti. Fransa'daki eleme mücadelesinin ilk çeyreğinin sonlarından itibaren maçı domine eden Potanın Perileri, ilk yarısını 42-24 önde tamamladıkları karşılaşmayı 26 sayılık bir farkla kazanarak maç sonunda Rio 2016 biletini elde ettiler. Milliler böylece üst üste ikinci kez olimpiyatlarda mücadele etme hakkını kazanmış oldular. 


Karşılaşmaya Nevriye ve Sanders'ın sayılarıyla başlayan Potanın Perileri karşılıklı sayılarla geçen çeyreği 16-12 önde geçerken, ikinci çeyreğin başlarında gelen 12-0'lık seriyle birlikte farkı açarak maçtaki üstünlüklerini göstermiş oldular. Olcay, Sanders ve Şebnem'in sayılarıyla devreyi 42-24 önde kapatan Türkiye, henüz maçın ilk yarısından Rio yolunu sonuna kadar aralamış oldu. Üçüncü çeyrekte Küba'da Casanova'yı durduramayan millilerimiz, Işıl'ın skora katkıda bulunmasıyla farkın kapanmasına izin vermezken, son 10 dakikaya girerken 56-40'lık üstünlüğümüz devam etmekteydi. Final periyodunda Küba'nın son gayretlerine iyi savunma ile karşılık veren Potanın Perileri, rakibine sadece 5 sayı atma izni verirken farkı da açmaya devam ederek sahadan 71-45 galip ayrıldılar. 

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda mücadele etme hakkı kazanan Potanın Perileri'nde Latoya Sanders 18 sayı - 6 ribaunt ve Nevriye Yılmaz 17 sayı - 10 ribaunt ile en etkili isimler olurlarken, Olcay Çakır, Şebnem Kimyacıoğlu ve Işıl Alben de 9'ar sayı ile karşılaşmayı tamamladılar. Küba'da ise Ineidis Casanova 15 sayı - 4 ribaunt ile en skorer isim molmasına rağmen yenilgiye engel olamadı. 

1 yorum: