12 Haziran 2016 Pazar

Bundesliga'da şampiyon Brose Baskets

Almanya erkekler basketbol ligi BBL'de bugün oynanan Play-Off final serisi 3. maçında Ratiopharm Ulm'u rahat bir maç sonrası 92-65 mağlup eden Brose Baskets Bamberg şampiyonluğu elde etti. Brose Baskets böylece son 12 yıldaki sekizinci, üst üste de ikinci şampiyonluğunu kazanarak son yıllarda Almanya'da elde etmiş olduğu hakimiyeti sürdürdü. Play-Off'larda oynadığı 9 maçı da kazanan Brose Baskets normal sezonda da 34 maçta sadece üç yenilgi almıştı. 


Final serisinin üçüncü maçı skor olarak rahat gözükse de başa baş geçen ilk yarı sadece 1 sayı farkla 38-37 tamamlandı. Üçüncü çeyreğe iyi başlayan ve farkı hızlı bir şekilde açan Brose Baskets bu çeyreği 65-49 önde tamamlarken, son 10 dakika içinde de farkı açmaya devam ederek sahadan 27 sayılık bir farkla galip ayrılarak taraftarı önünde şampiyonluğu elde etti. Brose Baskets'te Brad Wanamaker 19 sayı - 6 asistle yıldızlaşırken, Darius Miller da 19 sayı- 6 ribauntla etkili oldu. Konuk ekipte ise Raymar Morgan'ın 19 sayı- 12 ribauntluk performansı galibiyete yeterli olmadı. 


Finalin kaybedeni Ratiopharm Ulm normal sezonu yedinci sırada tamamlayabilmesine rağmen, Play-Off ilk turunda normal sezon ikincisi Ewe Baskets Oldenburg, yarı finalde ise normal sezon üçüncüsü Fraport Skyliners'ı 3-1 ile geçmişti. İki serinin de son maçlarını 1'er sayı ile kazanan Ratiopharm final serisinde ise favori olan Brose Baskets karşısında fazla direnemedi. İlk maçı deplasmanda 101-82 kaybeden, ikinci maçı ise uzatmaya götürmesine rağmen 90-92 yenilen Ulm ekibi, son maçtaki farklı yenilgiyle de sezonu ikinci tamamladı. Bundesliga'da henüz 10 senelik bir geçmişi olan Ratiopharm Ulm, böylece ikinci kez lig ikinciliği başarısını yakalamış oldu. 

0 comments:

Yorum Gönder