18 Haziran 2016 Cumartesi

Adam atıyor beyler! Sakın bırakmayın!

NBA'de Play-Off final serisi, altıncı maçta Cleveland Cavaliers'ın aldığı farklı galibiyetle 3-3'e gelirken heyecan Oracle Arena'daki son maça taşındı. Rakip sahada kazanıp 3-1 öne geçtikten sonra sahasında şampiyonluğa ulaşacağına inanılan Golden State Warriors, beşinci maçta Oracle Arena'da yenilince seri altıncı maça uzamıştı. Altıncı maçta da LeBron ve Irving'in önderliğinde ekstra isimleri de devreye sokan Cavaliers farklı bir galibiyet elde ederek seriyi son maça taşımayı başardı.
 
 
 
Serinin Golden State Warriors'un sahasında oynanacak son maçı öncesi heyecan iyice artarken, Cavaliers'ta LeBron'un hırsı, takımı oynatma ve kazanma isteği iyiden iyiye hissedilmeye başladı. Final serisinin 1-3'e gelmesinden sonraki iki maçta 40 sayının üzerine çıkan ve takımını çok iyi yöneten LeBron, final serisi boyunca sırasıyla aşağıdaki istatistikleri elde etti:
 
1.maç: 23 sayı - 12 rib - 9 asist - 2 top çalma - 1 blok
2.maç: 19 sayı - 8 rib - 9 asist - 4 top çalma - 1 blok
3.maç: 32 sayı - 11 rib - 6 asist - 1 top çalma - 2 blok
4.maç: 25 sayı - 13 rib - 9 asist - 2 top çalma - 3 blok
5.maç: 41 sayı - 16 rib - 7 asist - 3 top çalma - 3 blok
6.maç: 41 sayı - 8 rib - 11 asist - 4 top çalma - 3 blok
 
Görüldüğü üzere LeBron James'in 30 sayı üstü attığı maçları kazanan Cavaliers'ta süper yıldızın performansı oldukça önemliyken, Golden State Warriors'un ise LeBron'u durdurmak için ekstra bir gayret göstereceğine şüphe yok. Yukarıdaki fotoğraf da sanırım bunun en güzel yansıtıldığı kare olarak sunulabilir.

1 yorum:

  1. Son maçtaki trash-talk LeBron'un hırsını çok net ortaya koydu

    YanıtlaSil