15 Haziran 2016 Çarşamba

Potanın Perileri lider bitirdi

Rio 2016 Olimpiyatlarına katılmak için mücadele eden Kadın Milli basketbol takımımız, eleme turnuvasında oynadığı ikinci maçında Kamerun karşısında da üstün bir oyunla sahadan 72-46 galip ayrıldı ve grubunu ilk sırada tamamladı. Potanın Perileri böylece olimpiyat vizesi yolundaki son maçında çapraz grubu ikinci sırada tamamlayan Küba ile eşleşti. Milliler cuma günü Küba'yı yendikleri takdirde üstüste ikinci kez olimpiyatlarda mücadele etme hakkı kazanacaklar.  


Karşılaşmaya Birsel, Bahar, Işıl, Nevriye, Sanders beşiyle başlayan Potanın Perileri, aynı Arjantin maçında olduğu gibi Sanders'ın sayılarıyla ilk 3.5 dakikayı 6-1 önde geçti. Kamerun'un fiziksel dezavantajını özellikle savunmada iyi kullanan milliler rakibine kolay sayı izni vermezken, Sanders'ın ikinci faulünü almasına rağmen oyunun kontrolünü bırakmayarak Işıl'ın asistleri ve Nevriye'nin sayılarıyla ilk çeyreği 20-8 üstün tamamladılar. İkinci çeyreğe Işıl ve Olcay'ın basket faulleriyle giren Türkiye, sonrasında başlayan Kamerun alan savunmasına karşı zorlanmaya başladı. Sanders'ın yokluğunda topu içeri indiremeyen milliler, buna rağmen savunma kaynaklı hızlı hücumlarla alternatif skor opsiyonları bularak farkı açmaya devam ettiler.Son 3 dakikaya 33-13 önde giren Potanın Perileri, devre arasına da 41-15'lik bir üstünlükle gittiler. İlk yarıda oyunun tek hakimi olan Potanın Perileri 25-15, asistlerde 13-1 üstünlük sağlarken, Kamerun'u tam 13 top kaybına zorladılar. 


Soyunma odası dönüşü farkın da etkisiyle savunma konsantrasyonu biraz düşen milli takımımız potasında basit sayılar görünce, bu çeyrekte karşılıklı basketler izlemeye başladık. Kamerun'un hücumda uzun süre sadece Lonlack - Ndjock ikilisiyle sayı bulabilmesine rağmen, millilerimizin vitesi düşürmesi sonrası üçüncü çeyrekte iki takım da 17'şer sayı atarken son 10 dakikaya 58-32 Potanın perileri önde girdi. Final çeyreğinde aynı üçüncü çeyreğin ikinci yarısında olduğu gibi antrenman tadında bir basketbol sergilenirken, iki takımında farklı taktikler ve setler denediği çeyrek sonunda sahadan 72-46 galip ayrılan milli takımımız grubunu ilk sırada tamamladı.  


Potanın perileri böylece cuma günü olimpiyatlar yolundaki son maçında Küba ile eşleşti. Milliler galibiyet halinde 2016 Rio olimpiyatlarında mücadele hakkı kazanacaklar. Milli takımımızda bu akşam Latoya Sanders 12 sayı - 9 ribaunt - 2 blok, Nevriye Yılmaz 11 sayı - 3 ribaunt, Birsel Vardarlı 9 sayı - 5 ribaunt - 5 asist ile en etkili isimler olurlarken, Kamerun'un skor yükünü 14 sayı ile Monique Ndjock ve 11 sayı ile Ramses Lonlack çektiler. 

2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Küba her ne kadar Arjantin ve Kamerun'dan daha güçlü bir rakip de olsa, Potanın Perileri'ne rakip olabilecek bir takım değil. Konsantrasyonu kaybetmeden oynadığımız sürece cuma akşamı Rio 2016 biletini alırız.

    YanıtlaSil