9 Haziran 2016 Perşembe

Fenerbahçe koşar adım şampiyonluğa...

Basketbol Süper Ligi Play-Off final serisi dördüncü maçında Anadolu Efes'i 101-79 mağlup eden Fenerbahçe seride 3-1 öne geçerek şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj elde etti. Maçın başındaki Heurtel - Vesely gerginliği sonrası oyuna konsantre olmakta zorluk çeken ve maçın tamamını geride götüren Efes ise böylece Abdi İpekçi'de dördüncü maç öncesi şampiyonluğu kaybetme stresini iyiden iyiye hissetmeye başladı. Geçtiğimiz sezon da Karşıyaka'ya 1-4 ile kaybeden ve kendi sahasındaki maçta sezona veda eden Anadolu Efes'in bundan sonra seriyi kazanabilmesi için önündeki 3 maçı da kazanması gerekecek. 


Karşılaşmanın başında Anadolu Efes'in ısrarla içeriye penetre etmeyi düşünmesi, Fenerbahçe'nin ise dış şuta dayalı basketbolu tercih etmesi ve düşük hücum yüzdesi konuk ekibe skor üstünlüğünü getirdi ve ilk 4 dakika 3-9 Anadolu Efes lehine gelişti. İlk dakikalarda Heurtel'in Vesely'e attığı tekme ve karşısında Vesely'nin tepkisiyle gerilen ortam Fenerbahçe taraftarının daha ilk dakikadan oyuna dahil olmasını sağlarken, karşılıklı gelen teknik fauller Çek pivotun ikinci faulünü almasına neden oldu. Yaşanan gerginlik sonrası Fenerbahçe daha hırslı oynayıp, Dixon'dan gelen üçlüklerle de skor bulmaya başlarken, Anadolu Efes'te cevap Doğuş'tan gelen ekstra sayılarla geldi. Ahmet Çakı'nın bench'i devreye sokmasıyla birlikte hücumda zorluk çekmeye başlayan Anadolu Efes, savunmada da sertliği bırakınca ilk çeyrek 26-18 Fenerbahçe üstünlüğüyle geçildi. İkinci çeyrek karşılıklı sayılarla başlarken, Anadolu Efes'te Doğuş Balbay sayı ve asistleriyle takımını ayakta tutmaya devam etti. Fenerbahçe'de Kalinic'in ekstra sayıları sarı lacivertlilerin ilk 5 dakikayı 39-31 önde geçmesini sağlarken, Doğuş dışında Efes'te sayı bulan oyuncu çıkmaması devrenin bitimine 1:20 kala farkın 15'e çıkmasına neden oldu. İlk 20 dakika 50-37 Fenerbahçe lehine sonuçlanırken karşılıklı birbirini savunan Bobby Dixon Fenerbahçe'de 13 sayı ile, Doğuş Balbay ise Anadolu Efes'te 15 sayı ile en skorer isimler oldular. Doğuş ilk yarıda ayrıca 4 ribaunt, 2 asist ve 1 de blok yaparken kariyerinin muhtemelen en verimli 20 dakikasını oynamış oldu. İlk yarıda Fenerbahçe rakibine özellikle fiziksel olarak pota altında üstünlük sağlarken, Diebler'ın sakatlık sonrası tekrar sahalara döndüğü bu devreyi "0" çekerek kapatması Ahmet Çakı'nın Tyus'u kenarda tutma tercihinin sorgulanmasına neden oldu. 


Karşılaşmanın ikinci devresi karşılıklı sayılarla başlarken, savunmada biraz daha gayretli olan Fenerbahçe ilk beş dakika sonunda farkı 19 sayıya çıkardı: 62-43. Bu dakikadan sonra Anadolu Efes'in takım oyunundan kopup, bireysel gayretlerle sayı bulma çabası farkın kapanmasına engel olunca Fenerbahçe de antrenman havasında hücumlarla son 10 dakikaya girerken 76-53'lük farkı yakaladı. Final periyoduna Vesely ve Udoh'u kenara alıp takımı kısaltarak başlayan Fenerbahçe karşısında pota altında etkili olarak başlayan Anadolu Efes, Saric ve Dunston'un sayılarıyla gelen 4-10'luk bir seriyle çeyreğe başladı. Bu dakikadan son Bogdanovic'in dış şutlarıyla oyunun kontrolünü tekrar eline geçiren Fenerbahçe son 3 dakikaya girerken Dixon'un üçlüğüyle skoru 93-71'e getirdi ve kalan süreyi de rölantide geçirip sahadan 101-79'luk bir galibiyetle ayrılarak seride 3-1 öne geçti. 

Fenerbahçe'de Bobby Dixon 21 sayı (5/8 üç sayı)- 4 asist ve  Luigi Datome 21 sayı - 6 ribaunt ile en skorer isimler olurlarken, Nikola Kalinic 16 sayı - 3 ribaunt, Ekpe Udoh 14 sayı - 6 ribaunt ve Bogdan Bogdanovic de 13 sayı - 7 asist ile galibiyete katkıda bulundular. Anadolu Efes'te ise Dario Saric 19 sayı - 7 ribaunt ile oynarken, Doğuş Balbay tamamı ilk yarıda olmak üzere 15 sayı - 5 ribaunt - 3 asist ve 1 blok ile karşılaşmayı tamamladı.

0 comments:

Yorum Gönder