11 Haziran 2016 Cumartesi

Golden State Warriors şampiyon gibi...

NBA'de Play-Off Final serisi dördüncü maçında rakip sahada Cleveland Cavaliers'ı 108-97 mağlup eden Golden State Warriors seride 3-1 öne geçti. Seri öncesi saha avantajını da elinde bulunduran Warriors, deplasmanda elde ettiği galibiyetle beraber Oracle Arena'daki maç öncesi kendi taraftarı önünde şampiyonluk elde etme şansını yakaladı. Salı sabaha karşı oynanacak beşinci maçta kazanan taraf ev sahibi ekip olduğu takdirde, Golden State Warriors üst üste ikinci kez NBA şampiyonluğunu elde etmiş olacak. 


Dün geceki maça dönecek olursak, iki takımın da sert savunma ama yüzdeli hücumlarla başladığı mücadelede sertlik üst düzeyde yaşanırken, ikinci çeyrekte Kyrie Irving'in skorer oyunu ve Tristan Thompson'un ofansif ribauntlardaki etkinliği devre sonunda 5 sayılık Cavaliers üstünlüğlünü getirdi: 55-50. Üçüncü çeyreğe hücumda daha etkili başlayan Golden State, Curry- Thompson - Barnes üçlüsünün skorer oyunları ve rakibin moralini bozan dış şut isabetleriyle skorda üstünlüğlü yakaladı ve çeyreği 77-79 önde tamamladı. Final periyodunda gerginlik artarken, yavaş yavaş farkı açan Warriors, Curry'nin üçlükleriyle de çift hanelerde seyreden farkı korumasını bildi ve sahadan 108-97 üstün ayrılarak seride durumu 3-1'e getirdi. 


Golden State Warriors'ta Stephen Curry 7/13 üç sayı isabeti 38 sayı - 6 asist - 5 ribaunt - 2 top çalma ile en skorer isim olurken, Klay Thompson 25 sayı - 4 ribaunt ve Harrison Barnes da 4/5 üç sayı isabeti ile 14 sayı ve 8 ribauntluk bir performans sahaya koydu. Cavaliers'ın en skorer ismi 34 sayı - 4 asist ile Kyrie Irving olurken, LeBron James 25 sayı - 13 ribaunt - 9 asist ve 3 blokluk performansına rağmen takımına galibiyeti getiremedi. 45 dakika sahada kalan LeBron takımının yaptığı 11 top kaybından 7'sinin altına da adını yazdırdı. 

0 comments:

Yorum Gönder