14 Haziran 2016 Salı

Potanın Perileri Rio yolunda iyi başladı

Rio 2016 Olimpiyatları'na katılacak takımları belirleyecek eleme turnuvasının ilk maçında Arjantin ile karşı karşıya gelen Kadın A Milli basketbol takımımız rahat bir maç sonrası sahadan 66-38 galip ayrılarak gruba iyi bir başlangıç yaptı. Dün Kamerun'u 11 sayı farkla yenen Arjantin karşısında zorlanmadan galip gelen Potanın Perileri böylece favori olduğu grup liderliği yolunda önemli avantaj yakaladı. Yarın Kamerun ile karşılaşacak Periler, görece zayıf rakibi karşısında 19 sayı farkla yenilse bile grubu lider bitirerek çapraz gruptan gelecek rakibini bekleyecek. 


Karşılaşmaya Sanders'ın sayılarıyla fırtına gibi başlayan milliler, tamamı Sanders'tan gelen sayılarla 7 dakika sonunda 12-2'lik üstünlüğü yakaladılar. Sanders'ın pota altında hem skor hem de ribauntlardaki bariz üstünlü yanında, skora Bahar, Olcay ve Işıl'ın da destek vermesiyle farkı giderek açan takımımız ilk çeyreği de 18-4 önde tamamladı. İkinci çeyrekte de üstünlüğünü sürdüren Potanın Perileri Birsel, Şebnem ve Nevriye ile sayılar bulmaya devam etti ve ilk yarı 33-17 Türkiye lehine sonuçlandı. 

Üçüncü çeyreğe Birsel'in üçlüğüyle başlayan milliler, skorun rehavetine kapılmadan iyi savunmaya devam ettiler. Hücumda da Birsel'in asistleri ve Sanders'ın pota altındaki etkisi sayesinde sayılar bulmaya devam eden Potanın Perileri, Bahar'ın son saniye basketiyle son 10 dakikaya da 53-21 önde girdiler. Bu arada fark giderek açılırken oyun disiplininden bir dakika bile kopmamamızda Ekrem Memnun'un kenardan sürekli olarak oyunun içinde olmasının payını da belirtmeden geçmeyelim. Final periyodu karşılıklı sayılarla başlarken, iki takımın da hedefsiz bir basketbol oynaması bu çeyreğin daha çok "bitse de gitsek" havasında geçmesine neden oldu. Sahadan 66-38 galip ayrılan Potanın Perileri böylece gruptaki ilk maçını kazanırken, matematiksel olarak olmasa da çok büyük ihtimalle gruptan lider çıkmayı garantilemiş oldu. 


Potanın Perileri'nde Latoya Sanders 16'sı ilk yarıda olmak üzere 18 sayı - 15 ribaunt - 3 blok ile en etkili isim olurken, Şebnem Kimyacıoğlu 3/3 üç sayı isabeti ile 11 sayı - 4 ribaunt, Bahar Çağlar 8 sayı - 5irbaunt, Birsel Vardarlı ise 7 sayı - 4 top çalma -10 asistle galibiyette önemli rol oynadılar. Arjantin'de ise en etkili isim 8 sayı - 9 ribaunt ile Gisela Vega oldu. Milliler takım istatistiklerinde ise ribauntlarda 44-32, asistlerde 24-6, top çalmalarda 13-5'lik bir üstünlük elde ettiler. 

0 comments:

Yorum Gönder