27 Haziran 2016 Pazartesi

76ers bu yaz kimlerden uzak durmalı?

NBA'de son 3 sezonu dikkate aldığımızda sezonda 20 galibiyetin üzerine çıkamayan ve ligin tartışmasız en başarısız ekibi olan Philadelphia 76ers son iki sezonda 3.sıradan oyuncu draft ederken, 2016 draftında da ilk sıradan Ben Simmons'u seçerek sıfırdan yapılanma ve düzlüğe çıkma planlarına bir yenisini daha ekledi. Aynı zamanda Los Angeles Lakers'tan sonra en geniş Salary Cap boşluğuna sahip takım olma özelliğini de bulunduran 76ers için bu yaz transfer dönemi oldukça hareketli geçeceğe benzer. Fakat 76ers'ın bu dönemi ne kadar başarılı geçireceği tam bir soru işareti. 


Önceki iki sezonda iki draft 3 numarası Joel Embiid - Jahlil Okafor ve yine ilk tur seçimi Nerlens Noel gibi üç pota altı uzunun yanına bu sene de forvete Ben Simmons'u 1 numaradan draft eden 76ers'ta sırada tecrübeli birkaç yıldız transferi var. Oldukça ümit vadeden bir bütçesi olan 76ers'ın bu bütçeyi iyi kullandığı takdirde birkaç sene içinde zirveye oynayan bir takım yaratması mümkün. Önümüzde yaşanmış bir Golden State Warriors gerçeği var, değil mi? 

...Ve bu noktada işin önemli kısmı yapılacak tercihlerin isabetli tercihler olması. Geniş Free Agent piyasasında 76ers'ın önünde oldukça fazla sayıda yıldız var. Farklı kombinasyonlar içinde farklı özelliklerde takımlar kurulabilirler şüphesiz; fakat bazı oyuncular varki, isimlerine aldanıp kontrat imzalanması paranın çarçur edilmesi anlamına gelecektir. Kim mi bu oyuncular? İşte Philadelphia'nın uzak durması gereken 5 isim:

Dwight Howard: Senelerce formasını giydiği Orlando Magic'te önemli işler yapan ve takımını NBA Finalleri'ne kadar taşıyan Howard, Magic'te Van Gundy ile yaşadığı problem ve takım değiştirmesiyle birlikte kariyerinde başlayan düşüşü bir türlü durduramadı. Zaman zaman yaşadığı sakatlıklar nedeniyle 6 yıldır hiçbir sezonda 82 maç sahaya çıkamayan Howard, aynı zamanda soyunma odasında yaşadığı problemler nedeniyle de genç bir takımın başındaki lider olacak oyuncu özelliğinden yoksun durumda. 76ers'ın ona yüklü bir kontrat vermesi hem sakatlık riski, hem de liderlik özelliğinden yoksun olması açısından parayı sokağa atmak olur. 


Al Horford: 76ers ile adı geçen isimlerden biri olan Horford, pota altında geniş bir genç rotasyonu olan ekip için gereksiz bir bütçe israfı olacaktır. Zira Horford bu yaz bir maksimum kontrat peşinde koşacaktır ve yüklü bir kontratı zaten fena olmayan bir rotasyona sahip pota altına vermek 76ers için önemli bir hata sayılabilir. 

Rajon Rondo: Philadelphia'nın bu sezon en merak edilen transferi 1 numaralı pozisyon için olacaktır. Takıma liderlik edip sürükleyecek bir point guard arayışında free agent piyasasında çok sayıda isim mevcut. Bunların önemlilerinden bir tanesi ise Rajon Rondo. Her ne kadar Rondo NBA'ye adım attığından beri ligin önde gelen oyun kurucularından biri olsa da, düşük şut yüzdesi ve zaman zaman takım arkadaşlarıyla yaşadığı problemler nedeniyle iki ucu keskin bıçak özelliği de taşımakta. Aynı zamanda dış şutu olmayan ve skorer yönü penetreye dayanan bir guard için olduka düşük olan %60'lık serbest atış yüzdesini de düşündüğümüzde Rondo'nun üzerinde yeni bir yapılanmaya gidilecek isim olmadığını net şekilde söyleyebiliriz. 

Evan Turner: 2010 Draftı'nda 2 numaradan 76ers tarafından seçilen; fakat istenilen performansı sergilemesi oldukça uzun zaman alan Turner'ın takıma geri dönmesi de ihtimaller arasında. Fakat muhtemelen pek de düşük olmayan bir kontrat isteyecek Turner'ın dönüşünün Simmons'un önünü keseceği ya da kendisini benche atacağı düşünüldüğünde takımda bir huzursuzluk yaratcağını düşünerek bu transferin eksilerinin artılarından fazla olacağını düşünüyoruz. 

Eric Gordon: Tüm pozisyonları inceledikten sonra son olarak da SG ihtimallerine bakalım. Bu pozisyonda da uzak durulması gereken ismi Eric Gordon olarak belirleyebiliriz. Her ne kadar istatistik kağıdına bakıldığında oldukça etkileyici ortalamalar görsek de, Gordon'un lige adımını attığından beri hiçbir sezonu 82 maç oynayarak tamamlayamamış olmasına neden olan sakatlıkları kendisini önemli bir risk olarak görmemize yol açıyor. Son iki sezonda Noel ve Embiid'in sakatlıklarından çok çeken 76ers'ın bir tane daha sakatlık riskine para yatırmaması gerektiğini söyleyebiliriz. 

1 yorum:

  1. Draft hakları hep elinde patlamasa 76ers'ın zirveye oytnaması lazımdı ama iyikullanamadılar. Bu şansı da geri teperlerse 10 senedüzlüğe çıkamazlar.

    YanıtlaSil