30 Kasım 2018 Cuma

Bitmeyen dinamizm Doğuş Balbay

Doğuş Balbay'ın ne kadar mücadeleci, ne kadar enerjik, ne kadar iyi bir savunmacı olduğunu hepimiz biliyoruz. Fakat son iki gün Doğuş'un önce 2019 Dünya Kupası elemelerinde Milli Takım formasıyla, 24 saat sonra da Turkish Airlines Euroleague'te Anadolu Efes formasıyla sergilediği performanslar onun dinamizmini bambaşka bir boyuta taşıdı. Doğuş bu iki maçta enerjisini savunmaya yansıtmakla da kalmadı, hücum performansıyla (11.5 sayı - %75 üç sayı - 4 asist ortalama) alınan galibiyetlerde önemli rol oynadı. 

Doğuş Balbay - Anadolu Efes - Baskonia Vitoria-Gasteiz

Doğuş önce Milli takım formasıyla İspanya karşısında 32 dakika sahada kalarak 2/3 üç sayı isabetiyle 12 sayı - 5 asist - 4 ribaunt - 2 top çalma - 1 blokluk performansıyla alınan 71-67'lik galibiyette önemli rol oynarken, bu maçın üzerinden henüz 24 saat geçmişken Euroleague'te Anadolu Efes formasıyla KIRLOBET Baskonia Vitoria-Gasteiz karşısına çıktı. Bu maçta da 16 dakika sahada kalan Doğuş 1/1 üç sayı, 5/6 saha içi isabetiyle 11 sayı - 5 ribaunt - 3 asist - 3 top çalma ile oynayarak Anadolu Efes'in 96-85'lik galibiyetinde yine pay sahibi oldu ve 24 saat içinde inanılmaz iki performansa imza atmış oldu. Kaptana saygılarımızı sunuyoruz. 

2 yorum:

  1. doğuş bu sezon gerçekten iyi bir parlama yaşadı. iyi bir savunma oyuncusunun hem savunma hem hucümda böylesine başarılı olduğunu görmek pek kolay olmaz.

    YanıtlaSil
  2. Doğuş yıllardır belirli bir çizginin üzerinde oynuyor. Bu sezon umarım en top sezonu olur onun için.

    YanıtlaSil