24 Kasım 2018 Cumartesi

Cedi'den 20 sayı, Cavs'tan 3. galibiyet


Cedi Osman - Cleveland Cavaliers - Philadelphia 76ers Nov24-2018
NBA'deki iki genç temsilcimiz Cedi Osman ve Furkan Korkmaz'ın takımlarını karşı karşıya getiren maçta Philadelphia 76ers'ın konuğu olan Cleveland Cavaliers, ilk yarısı 54-54 tamamlanan karşılaşmayı 121-112 kazanarak 17.maçında üçüncü galibiyetini elde etti. Cavaliers'ta Cedi Osman 20 sayı - 8 ribaunt - 2 asistlik performansıyla galibiyette önemli rol oynarken, bu sezon 21. maçında 8. yenilgisini alan Philadelphia 76ers forması giyen Furkan Korkmaz ise süre alma şansı bulamadı. Bu sonuçla Cavaliers ilk deplasman galibiyetini elde ederken, Sixers da sahasındaki ilk yenilgisini aldı.

Karşılaşmaya Cedi ve Sexton'un skorer oyunları ve pota altında Tristan Thompson'dan gelen hücum ribauntlarıyla başlayan Cavs, Cedi'nin 12, Sexton'un ise 10 sayısı ve Thompson'un 6 hücum ribaundunun verdiği ikinci şans basketleriyle çeyreği 31-23 önde tamamladı. İkinci çeyrekte Cedi'nin benchte olduğu dakikalarda JJ Redick'in Clarkson üzerinde kurduğu üstünlük ve art arda kaydettiği dış şutlar 76ers'ın skoru dengelemesini beraberinde getirirken, Sixers'ta Embiid, Butler ve Shamet; Cavs'ta ise Cedi ve Hood'un sayıları devre sonunda 54-54'lük eşitliği getirdi. Cavaliers'ta özellikle ikinci beşin sahada oldu sürelerde skor üretimi oldukça kısırlaşırken, Cavs devre boyunca benchten gelen oyuncularından skor katkısı alamadı. Cavs özellikle Thompson'dan gelen hücum ribauntlarıyla pota altında 25-13'lük ribaunt üstünlüğü kurarken, asistlerdeki 17-8'lik Sixers üstünlüğü skorda dengede giden maçta Cavs hücumunun ne kadar bireysel inisiyatiflere dayandığının adeta bir kanıtıydı.


Soyunma odası dönüşü Redick'in ilk dakika içinde 4. faulünü almasına rağmen Shamet ve Butler ile etkili olan 76ers, skor üstünlüğünü küçük bir farkla da olsa eline geçirirken, topun Sexton'un elinde fazla kaldığı bu çeyrekte Cleveland Cavaliers'ta top paylaşımının iyice durduğunu ve Hood'un bireysel gayretleri ve isabetli dış şutlarla skor ürettiğini izledik. Çeyreğin son dakikası içinde Nance Jr.'un smacıyla ilk bench sayısını kaydeden Cavs aynı dakika içinde Clarkson'dan da 5 sayılık bir skor katkısı aklınca son 12 dakikaya 84-83'lük üstünlükle girdi. Final periyoduna oyun kurucu pozisyonunda Sexton yerine Harrison ile başlayan Cavaliers, daha kontrollü ve set üzerinden oynamaya başlayınca artan top çevrimi skorda da üstünlüğü tekrar almalarını sağladı (ki bu durum Harrison'ın neredeyse tüm çeyrek sahada kalmasını sağladı). Harrison'un asistleri ve Harrison & Clarkson ikilisinin sayılarıyla maçın başındaki en büyük eksiği olan bench katkısını da almaya başlayan Cavs son 5 dakikaya 104-95 önde girerken, bu çeyrekte Cavaliers'ın çok yüksek yüzdeyle oynayıp zor şutlardan isabet kaydetmesi 76ers savunmasının da gardını düşürdü. Final periyodundaki 37 sayısının 21'ini benchten gelen oyunculardan kaydeden Cavaliers sahadan da 121-112 galip ayrılırken, bu sezonki üçüncü galibiyetini elde etti. 

Cleveland Cavaliers'ta milli basketbolcumuz Cedi Osman süre aldığı 42 dakikada 5/8 iki sayı, 2/6 üç sayı, 4/5 serbest atış yüzdeleriyle 20 sayı - 8 ribaunt - 2 asistle Cavaliers'ın galibiyetinde önemli rol oynarken, Rodney Hood 5/7 üç sayıyla 25 sayı - 4 ribaunt, Collin Sexton 23 sayı - 5 ribaunt - 3 asist, Jordan Clarkson tamamı son 13 dakikada olmak üzere 19 sayı ve Tristan Thompson 18 sayı - 13 ribaunt - 2 top çalma ile karşılaşmayı tamamladılar. Sixers'ta ise Joel Embiid 24 sayı - 12 ribaunt, Ben Simmons ise 22 sayı - 10 asist ile double-double yapan isimler oldular. Takım istatistiklerine baktığımızda Cavaliers'ın 42-31'lik ribaunt üstünlüğü ve 14 hücum ribaundu dikkat çekerken, galibiyete rağmen asistlerde 15-27 geride olmaları hücumda takım oyunu eksikliğini ve sıralamadaki yerlerini açıklar nitelikteydi. 

2 yorum:

  1. Cleveland'ın yeniden yapılanma sezonu Cedi için bulunmaz fırsat. Kendini göstermeye başladı. Sezon boyunca da böyle devam etmesini dilerim

    YanıtlaSil
  2. Cedi ve Sexton Cleveland'ın maça iyi başlamasını, Clarkson ve Thompson da sonuna kadar getirmesini sağladı. Sixers muhtemelen kazanırız gözüyle çıktı maça ve yeterince konsantre olamadılar

    YanıtlaSil