27 Kasım 2018 Salı

Fransa tekrar Euroleague'te

Bugünkü Euroleague yönetim toplantısı sonrası Bayern München ve ASVEL'e iki yıllık Euroleague lisansı verilmesiyle birlikte Fransız takımları 3 yıllık bir aradan sonra tekrar Turkish Airlines Euroleague'te mücadele etme şansı kazandı. En son 2015/2016 sezonunda Limoges ve Strasbourg ile Euroleague'te temsil edilen; fakat gruplarında son iki sırada yer alarak TOP16 yapamayan Fransız ekipleri, yeni Euroleague formatıyla birlikte kendilerine Euroleague'te yer bulamamışlardı. Bugün itibariyle ASVEL'e lisans çıkması bir Fransız ekibine 3 yıl aradan sonra Euroleague parkesinde boy gösterme şansı tanımış oldu. 

ASVEL'e Euroleague vizesi

Euroleauge tarihinde 1992/1993 sezonunda Limoges ile bir şampiyonluğu bulunan Fransa, sonrasında Limoges ve ASVEL ile birer kez Final-Four yapmış; fakat sonrasında düşüşe geçmişti. Son olarak 2000/2001 sezonunda ASVEL ile çeyrek finalde yer alan Fransız takımları, 2006/2007 sezonunda Pau Orthez'in TOP16 mücadelesinden beri de ilk tur gruplarından çıkma başarısı gösteremediler. 

2 yorum:

  1. Tony Parker'ın yatırımları ASVEL'i tekrar bu noktaya getirdi. Fakat Euroleague'te play-off seviyesine ulaşabilmeleri için henüz önlerinde yol var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet parkerin bu olaydaki rolü kesinlikle arka planda tutulamaz dediğin gibi play off için biraz daha düşükler ama bu sezondaki takımlara baktığımızda biraz şansları var bence.

      Sil