14 Kasım 2018 Çarşamba

Kaf Kaf'ın dengesi son çeyrekte bozuldu

FIBA Europe Cup C Grubu'ndaki beşinci maçında deplasmanda Hollanda'nın Donar Groningen takımıyla karşılaşan Pınar Karşıyaka baştan sona büyük bir mücadeleye sahne olan ve büyük bölümünde önde götürdüğü karşılaşmayı, son çeyrekteki düzen dışı oyun ve yorgunluğun da etkisiyle 89-83 kaybederek C Grubu'nda beşinci maçında ikinci yenilgisini aldı. Geçtiğimiz sezon bu kupada yarı final oynayan rakibi karşısında sahasındaki ilk maçı da kaybeden Kaf Kaf, ikili averaj üstünlüğünü de rakibine bırakarak grup liderliği şansını rakiplerinin oynayacağı maça bıraktı. Pınar Karşıyaka önümüzdeki hafta sahasında İstanbul BBSK'nü yendiği takdirde grup ikincisi olarak tur atlamayı garantileyecek; Spirou Basket Groningen'i 15 sayıdan az farkla yendiği takdirde ise grup lideri olacak. 

Donar Groningen - Pınar Karşıyaka

Karşılaşmaya Chatman'ın yüzdeli hücumlarıyla başlayan ve skor üstünlüğünü elde eden Pınar Karşıyaka, sezon başındaki yazımızda belirttiğimiz gibi dış şutlarının girdiği anlarda hava yakalayan; fakat pota altı zaafları nedeniyle savunmada önemli problemler yaşayan karakterini bu maçta da bizlere izletti. İlk çeyrekte Chatman'ın skorer oyunuyla üstünlüğü yakalayan, ikinci çeyreğin başında da farkı çift hanelere çıkaran Kaf Kaf, pota altındaki dominant ismi Marei'nin faul problemine girmemek adına kenara çekildiği dakikalarda potasını savunmakta oldukça zorlandı. Egemen'in ikinci çeyrekte üçüncü faulünü alması, yeşil kırmızılıları iki 4 numarayla oynayamaya zorlarken, taraftarının da desteğini arkasına alan Donar Groningen maçı dengeye getirdi. 

Henry ve Walker'ın sayılarıyla soyunma odasına 45-41 önde giden Pınar Karşıyaka aynı oyun stratejisini ikinci yarıda da devam ettirince git-gellerle dolu bir maç izlemeye devam ettik. Marei'nin ikinci yarı başında faul problemine girmesi pota altında Görkem alternatifinin denenmesini de gündeme getirirken, oluşan savunma zaafı Kaf Kaf'a zor anlar yaşattı. Henry ve Walker'ın dış şutları zor anlarda Karşıyaka'ya nefes aldırırken son 10 dakikaya 68-62 önde giren yeşil kırmızılılar final periyodunda skor bulmakta oldukça zorlandılar. Pota altında tekrar Marei'yi kullanmak isteyen Kaf Kaf, Mısır'lı pivotun iyi (ve oldukça sert) savunulduğu anlarda zorlama dış şutlara kalırken, tıkanan hücum ve savunmada yapılan basit hatalara yorgunluğun da eklenmesi karşılaşmanın son 2 dakikasına girerken Hollanda ekibinin 82-80 öne geçmesini beraberinde getirdi. Kalan sürede maçın momentumunu tamamen kendi lehine çeviren ev sahibi ekip sahadan 89-83 galip ayrılarak Karşıyaka'nın liderlik umutlarını son maça bıraktı. 

Litvanyalı forvet Gailius'un ağrıları nedeniyle süre almadığı maçta kısa süre alan Erdi dışında tam bir kısa forveti olmamasının eksikliğini çeken ve genelde 3 guard ile sahada kalan Pınar Karşıyaka'da Sek Henry 21 sayı - 5 asist - 2 top çalma, Erving Walker da 20 sayı - 4 asistle en skorer isimler olurlarken, Kameron Chatman 13 sayı - 3 ribaunt, Assem Marei de 12 sayı - 6 ribaunt ile mücadele ettiler. Pınar Karşıyaka'da bugünkü skorer oyununa rağmen, pota altındaki ribaunt problemine fazla katkıda bulunmayan Chatman'ın 36 dakika oyunda kalıp, İlkan'a fazla süre verilmemesi dikkat çekip soru işaretlerine neden olurken, Hollanda ekibinin 27-13'lük asist üstünlüğü iki takım arasındaki düzen farkını ve rakibin 10 sayıdan geri gelişinin hikayesini açıklar nitelikteydi. 

1 yorum:

  1. kafkaf bu gidişle taraftarlardan baya bir tepki almaya devam edecek gibi. daha sezonun başında ilk maçlarda taraftarlardan inanılmaz tepki alan bir ekip sanıyorum ki bu durumun da baskısıyla bir türlü stabil bir oyun sergileyemedi ama bu şekilde devam edilirse takım için hiç de iyi olmayacak

    YanıtlaSil