25 Kasım 2018 Pazar

Akatlar'da derbinin galibi Galatasaray oldu

Göksenin Köksal | Beşiktaş Sompo Japan - GalatasarayTahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde haftanın derbisinde Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde Beşiktaş Sompo Japan'in konuğu olan Galatasaray, ilk yarısını 32-37 geride tamamladığı karşılaşmayı ikinci yarıdaki mücadelesiyle 74-72 kazanarak bu sezonki üçüncü galibiyetini alırken, Beşiktaş Sompo Japan de bu sezonki dört, sahasındaki ise ilk yenilgisini elde etti. Baştan sona büyük çekişme altında geçen maçın son dakikasında taktik faullerde hata yapmayan Galatasaray, bitime saniyeler kala inanılmaz bir top kaybı yapıp Beşiktaş'a maçı uzatma şansı verse de, üst üste iki kez bu şansı kullanamayan Beşiktaş kendi sahasında beklemediği bir mağlubiyet aldı. 

Maça pota altında Buva ve Alexander'ın etkinliğiyle başlayan Beşiktaş Sompo Japan, Benzing'in dışardan, Alexander'ın da pota altından kaydettiği sayılarla ilk çeyrekte skor üstünlüğünü eline geçirip çeyreği 23-18 önde tamamladı. İkinci çeyrekte Erolcan Çinko'nun getirdiği hareketlilik ve sayılarla Beşiktaş'ın hızını kesen Galatasaray, pota altında Auguste'un da devreye girmesiyle farkı kapatma girişimlerinde bulunsa da, hücumda pota altından etkili olmaya devam eden Alexander'ın sayıları Beşiktaş'ın soyunma odasına 37-32'lik üstünlükle gitmesini sağladı. 


Soyunma odası dönüşü maça, ikinci çeyrekteki performansını ödüllendirircesine, Erolcan Çinko'yla başlayan Galatasaray, artan savunma seviyesiyle farkı kapatıp çeyreğin bitimine 7 dakika kala aynı oyuncudan gelen üç sayılık isabetle 41-39'luk üstünlüğü yakaladı. Galatasaray'ın maça ortak olması maçta heyecanı artırıp iki takımın da savunma çıtasını yükseltmesini beraberinde getirirken, çeyreğin kalanındaki karşılıklı sayılar son 10 dakikaya Beşiktaş Sompo Japan'in 51-50 önde girmesini sağladı. Final periyoduna Can Maxim Mutaf'ın üçlüğüyle başlayan Beşiktaş, sonrasında Galatasaray'ın Harrison ve Göksenin ile bulduğu 9-0'lık seriye engel olamayınca son 7.5 dakikaya 59-54 geride girerken, Benzing'in art arda üçlükleriyle bitime 4.5 dakika kala 62-62 ile skora tekrar dengeyi getirdi. Maçın son anlarında Harrison & Hayes ikilisiyle kritik top çalma ve sayılar bulan Galatasaray, Harrison'un 24 saniye bitimi attığı kritik üçlükle son dakikaya 69-64 önde girerken, son dakika içindeki taktik fauller sonrası çizgide hata yapmayıp sahadan 74-72 galip ayrılarak sezonun üçüncü galibiyetini elde etti. Sarı kırmızılılar faul çizgisinden hata yapmasalar da, son 10 saniyesine 5 sayı önde girdikleri maçta, önce Can Maxim'in üçlüğüne engel olamayıp, ardından da topu pota altından sokarken Hayes ile top kaybı yapınca, Beşiktaş Sompo Japan'e maçı uzatma şansı verseler de, Buva ve Benzing'in orta mesafeli denemelerinden sonuç alamayınca sahadan galip ayrılan taraf Galatasaray oldu.

Galatasaray'da Nigel Hayes 19 sayı - 5 ribaunt - 3 asist - 2 top çalma ve Aaron Harrison 19 sayı - 2 asistle en skorer isimler olurlarken, Erolcan Çinko 11 sayı, Göksenin Köksel 8 sayı - 6 ribaunt - 4 top çalma ve Jaka Klobucar da 7 sayı - 3 ribaunt ve Zach Auguste da 4 sayı - 14 ribauntla galibiyette önemli rol oynayan diğer isimler oldular. Beşiktaş Sompo Japan'de ise Robin Benzing 17 sayı - 4 asist, Can  Maxim Mutaf 14 sayı - 3 ribaunt, Ivan Buva 13 sayı - 8 ribaunt - 4 asist ve Joe Alexander da 11 sayı ile çift haneli skor kaydeden isimler oldular. 

2 yorum:

  1. Beşiktaş'ın bu sezonki galibiyetlerinde şans unsuru oldukça fazla rol oynadı. Bu nedenle bu yenilgiyi sürpriz görmüyorum. Ivanovic yetersiz bir coach gibi duruyor takımın başında. Kadronun da sınırlı yeteneklerden oluştuğunu düşündüğümüzde bu sezon Play-Off bile zor gibi duruyor.

    YanıtlaSil
  2. beşiktaş kendi evinde sonunda kaybetti. ama galatasaryın da hakkını vermek gerek maçın son kısımlarındaki teknik faullerde hatasız oynayarak iyi sayı aldılar.

    YanıtlaSil