1 Aralık 2018 Cumartesi

Fenerbahçe Barcelona'yı İspanya'da dağıttı

Turkish Airlines Euroleague'te 10. haftanın kapanış maçında İspanya'da Barcelona Lassa'nın konuğu olan Fenerbahçe baştan sona önde götürdüğü karşılaşmayı farklı bir şekilde 84-65 kazanarak 10.maçta dokuzuncu galibiyetini elde etti. Geçtiğimiz sezonlardaki düşüş sonrası bu sezona ümit veren bir başlangıç yapan ve son olarak da Real Madrid'i mağlup eden Barcelona'ya kendi basketbolunu oynamaya izin vermeyip, Sloukas'ın yokluğuna rağmen maçın tamamında net bir üstünlük sağlayan temsilcimiz deplasmandan değerli bir galibiyetle dönerek Real Madrid'in yenildiği haftada CSKA Moskova'yla birlikte yer aldığı zirvedeki yerini sağlamlaştırdı. 

Bobby Dixon Fenerbahçe - Barcelona Lassa

Karşılaşmaya Bobby Dixon'un hem içeriden hem de üç sayı çizgisi dışından sayılarıyla başlayan Fenerbahçe savunmada Ahmet Düverioğlu'nun caydırıcılığı ve ribauntları ve Green'den gelen orta mesafe basketlerle ilk çeyrekte skor üstünlüğünü eline geçirdi ve ilk 10 dakikayı 23-17 üstün tamamladı. İkinci çeyreğe de istekli başlayan sarı lacivertli temsilcimiz Dixon, Datome ve Lauvergne'in sayılarıyla 4.5 dakika sonunda farkı 15'e çıkardı: 38-23. Ev sahibi taraftarın hakem kararlarına tepkisine reaksiyon gösteren Barcelona Kuric ve Hanga'nın sayılarıyla yakaladığı 11-1'lik seri sonrası farkı 5 sayıya kadar indirse de, Guduric ve Vesely'den gelen sayılar Fenerbahçe'nin ilk 20 dakikayı 45-36 önde tamamlamasını sağladı. 


Soyunma odası dönüşü savunma sertliğini artıran Barcelona Bobby Dixon'u ikili sıkıştırmalarla durdurunca temsilcimiz 2.5 dakika boyunca sayı bulamadı. Bu süreçte Barcelona'nın yakaladığı 4-0'lık seriye iyi savunmayla karşılık veren Fenerbahçe, Melli'nin skora katkıda bulunmaya başlamasyla tekrar farkı çift haneli sayılara çıkarmayı başardı: 52-42. Ev sahibi ekibin birkaç dakikalığına umutlanıp sonrasında farkın tekrar Fenerbahçe lehine açılması Barcelona'da bireysel zorlamaların gelip, savunma konsantrasyonun düşmesini beraberinde getirirken, hem hücum hem de disiplini bir an bile bırakmayan Fenerbahçe son 10 dakikaya 64-47 önde girdi. 

Final periyoduna topu Egehan'la getirerek başlayan Fenerbahçe hücumda düzenden çıkıp skor üretmekte zorlanınca taraftarının da desteğini arkasına alan Barcelona 4.5 dakika içinde farkı tekrar 10 sayıya indirdi: 68-58. Oyuna tekrar Dixon, Vesely ve Kalinic'in girmesiyle savunmasını sertleştiren temsilcimiz, Sloukas'ın yokluğunda önemli sorumluluk üstlenen Guduric'in art arda 7 sayısıyla da bitime 3.5 dakika kala farkı 19 sayıya çıkardı: 77-58. Kalan sürede üstünlüğünü korumasını bilen Fenerbahçe sahadan 84-65 galip ayrılarak bu sezonki 10. maçında dokuzuncu galibiyetini elde etti. 

Fenerbahçe'de Bobby Dixon 16 sayı - 5 ribaunt - 2 asist ile Fenerbahçe'nin en skorer ismi olurken,  Marko Guduric 13 sayı - 5 ribaunt - 4 asist - 3 top çalma, Jan Vesely 11 sayı - 8 ribaunt - 4 asist, Luigi Datome 11 sayı - 2 ribaunt, Nicolo Melli 10 sayı - 3 ribaunt - 2 asist ve Nikola Kalinic de 9 sayı - 3 asistle galibiyette önemli rol oynayan diğer isimler oldular. 

2 yorum:

  1. iyi oldu bu katalanlara. ben maça gittim ve maç girişi polisler sadece bizleri köpekle aradı, resmen ırkçılığa uğradık üstümüzde fenerbahçe forması olduğu için

    YanıtlaSil
  2. Obradovic önderliğinde Fenerbahçe harika işler yapıyor. İnşallah devamı da gelir bu sene

    YanıtlaSil