14 Kasım 2018 Çarşamba

Emir Gökalp Cimbom'a hayat verdi

Emir Gökalp - Galatasaray - Ratiopharm UlmTahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde sezona istediği başlangıcı yapamayan, 7 Days Euro Cup'ta ise ilk 6 maçta sadece 2 galibiyet alabilen Galatasaray, Sinan Erdem Spor Salonu'nda konuk ettiği Alman Ratiopharm Ulm takımını 77-69 mağlup ederek moral kazandı. Galatasaray'da sezon başından beri çok sınırlı süreler alan Emir Gökalp kenardan gelerek takıma önemli katkılar yaparken, Zach Auguste'un double double performansı sarı kırmızılı temsilcimizin galibiyetinde önemli rol oynadı.

Karşılaşmaya tutuk başlayan Galatasaray ilk 4 dakikayı 2-8 geride geçerken, çeyreğin ortalarında Webster'ın yerine oyuna giren Emir Gökalp'in savunma ve oyun kurucu pozisyonundaki enerjisi sarı kırmızılıların oyununa olumlu olarak yansıdı. Genç oyun kurucudan arka arkaya gelen basketler ve pota altında Ege & Arapovic ikilisinin mücadelesiye skor üstünlüğünü eline geçiren Galatasaray çeyreği 15-11 önde kapatırken, ikinci çeyreğin başında Emir ve Arapovic'ten gelen sayılar sarı kırmızılıların devrenin son 5 dakikasına girerken farkı çift hanelere çıkarmasını beraberinde getirdi: 26-14. Devrenin kalanında çift haneli farkı koruyan Galatasaray son dakika içinde Javonte Green'in üst üste gelen basketlerine engel olamayınca soyunma odasına giderken farkın 7 sayıya inmesine engel olamadı: 34-27.


Soyunma odası dönüşü konuk ekip Green, İsmet ve Fotu'nun sayılarıyla farkı kapatıp ilk beş dakika sonunda skoru 43-41'e getirse de, aynı ilk çeyrekteki gibi Webster - Emir değişikliği ve pota altında Auguste'tan gelen sayılar Galatasaray'ın tekrar oyunun kontrolünü eline geçirmesini sağladı. Emir - Göksenin - Klobucar üçlüsünün kısa savunmasındaki enerjisi Ulm'e kolay basket şansı vermezken, Göksenin ve Auguste'un sayıları son 10 dakikaya girerken Galatasaray'a 57-49'luk üstünlüğü getirdi. İlk yarıyı 9 sayıyla tamamlayan Emir Gökalp, ikinci çevrede de yaptığı 4 asistle Tai Webster'dan katkı alınamayan akşam da sarı kırmızılıların adeta hayat kaynağı oldu. Final periyodu karşılıklı basketlerle başlarken, çeyreğin ilk birkaç dakikası sonrası savunmasını bir seviye artıran temsilcimiz Alman ekibinin kolay sayı bulmasına engel oldu. Fakat bu dakikalarda Webster & Göksenin ikilisinin oyun kuruculuğundaki Galatasaray da sayı bulmakta oldukça zorlanınca farkı açamayan temsilcimiz, savunmadaki basit hatalar sonrası son dakikaya girerken farkın 4 sayıya kadar inmesine engel olamadı. Son dakika içindeki taktik faulleri iyi değerlendiren Galatasaray sahadan 77-69 galip ayrılırken, gruptaki yedinci maçında üçüncü galibiyetini elde etti. 

Galatasaray'da Zach Auguste 17 sayı - 12 ribauntla double double yaparken, Aaron Harrison 17 sayı - 7 ribaunt, Nigel Hayes 10 sayı - 4 asist, Emir Gökalp de 9 sayı - 4 asist - 1 top çalmayla galibiyette önemli rol oynadılar. 

1 yorum:

  1. Galatarasary tüm sezonda olduğu gibi aslında bu maça da tutuk ve isteksiz başlamıştı. Gerçekten emirin aşırı istekli ve güzel oyun olmasa galatasaray bu maçı alamaz ve yine kaybederdi. Bu sezon büyük takımların hiçbiri nedense istenilen oyunu vermiş değil.

    YanıtlaSil