26 Ekim 2017 Perşembe

Tofaş 17 sayıdan geri dönüp kazandı

7 Days Euro Cup'ta D Grubu'ndaki üçüncü maçına çıkan Tofaş, zorlu Trento deplasmanından 91-88'lik bir galibiyetle dönerek gruptaki ikinci galibiyetini elde etti. İlk yarısını 13 sayı farkla geride kapattığı maçın üçüncü çeyreğinde bir ara 17 sayı kadar geriye düşen temsilcimiz, bu çeyreğin ortalarından itibaren başlattığı muhteşem geri dönüşle farkı yavaş yavaş kapatıp maç sonunda da sahadan 91-88'lik bir galibiyetle ayrıldı. 

7Days Euro Cup | Dolomiti Energia Trento: 88 - Tofaş:91

Karşılıklı basketlerle başlayan ilk çeyreğin ortalarından itibaren oyunun kontrolünü eline geçiren ev sahibi Dolomiti Energia Trento ilk çeyreği 26-17 önde tamamlarken, yakaladığı bu üstünlüğü ikinci çeyrekte daha da artırıp soyunma odasına 52-39 önde gitti. Tofaş'ta ilk devrede ayakta kalan tek isim 18 sayıyla Raymar Morgan oldu. Soyunma odası dönüşü de oyuna iyi bir giriş yapamayan Tofaş, bitime 16 dakika kala 46-63 ile skorda gerideydi. Orhun Ene'nin yerinde müdahaleleriyle savunmasını sertleştiren ve Crocker'ın oyuna girmesiyle hücumda da canlanan temsilcimiz son 10 dakikaya girerken farkı 9 sayıya kadar indirip geri dönüş için ilk sinyalleri verdi: 62-71. 


Tofaş final periyodunun ilk dakikasında potasında gördüğü 4 sayıya engel olamasa da, Crocker ve  Henry'nin hücumdaki etkinlikleriyle farkı kapatmaya devam etti. Bitime 5 dakika kala 79-79 ile eşitliği sağlayan temsilcimiz, Henry- Morgan - Crocker - Mejia- Kadji beşinin yakaladığı momentumla son 2 dakikaya da 88-85'lik üstünlükle girerken, karşılıklı serbest atışlarda ilginç görüntülere sahne olan son dakikada üstünlüğünü korumayı başararak sahadan 91-88'lik üstünlükle ayrılıp çok değerli bir deplasman galibiyeti elde etmiş oldu. 

Tofaş'ta son dakikada kritik iki serbest atış kaçırmasına rağmen ilk yarıda takımın oyuna tutunmasında önemli rolü olan Raymar Morgan maç genelindeki 28 sayı - 4 ribauntluk performansıyla  en skorer ismimiz olurken, Pierria Henry 19 sayı - 8 ribaunt - 3 asist - 4 top çalma, Tony Crocker ise 17 sayı - 4 ribaunt - 3 top çalma ile muhteşem geri dönüşte önemli rol oynayan diğer oyuncularımız oldular. Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde de 3'te 3 yaparak zirveye yerleşen Tofaş böylece 7 Days Euro Cup'ta da üçüncü maçında ikinci galibiyetini elde edip gruptaki iddialı takımlar arasında yer aldığını kanıtlamış oldu. 

9 yorum:

  1. Ciddi bir seri yakalamadan, hissettirmeden, yavaş yavaş gelip sonunda kazanmasını bildiler. Helal olsun

    YanıtlaSil
  2. 17 sayı kesinlikle iyi bir fark bunu mükemmel bir dönüş ile kapatıp üstüne galibiyeti almak takdir edilesi.

    YanıtlaSil
  3. harika bir geri dönüş izledik tofaştan bence iyi takım ama tam oturmadı

    YanıtlaSil
  4. Tofaş çok iyi oynadı ve haketti.

    YanıtlaSil
  5. tebrikler tofaş güzel bir oyun çıkardı

    YanıtlaSil
  6. tofas için gercekten harika bir geri donus oldu

    YanıtlaSil
  7. ilerideğim diye bole havalara girerde boslarsan oyunu sonuc husran olur. hic bir zaman amc bitmeden bırakmayacaksın oyunu

    YanıtlaSil
  8. Tofaş bizi şaşırtmaya devam ediyor. Böyle devam etsinler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezon daha da çok şaşırtma potansiyelleri var. Crocker'ın gelişi de oldukça faydalı oldu. Tek kötü yanı yiğit'in süresinden çalacak olması.

      Sil