7 Ekim 2017 Cumartesi

Süper Lig'de açılışı Fenerbahçe yaptı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 2017-2018 sezonu Fenerbahçe Ülker Arena'da Fenerbahçe Doğuş ve Banvit arasında oynanan maçla başladı. Hafta içinde Banvit'i Ankara'da mağlup ederek Cumhurbaşkanlığı kupasını kazanan Fenerbahçe'nin rakibini kendi sahasında da 80-63 yenerek sezona galibiyetle başladığı karşılaşmanın tamamı sarı lacivertli ekip üstünlüğüyle geçerken, Fenerbahçe üçüncü çeyrekte farkı 20 sayının üzerine çıkardığı maçı farklı bir şekilde kazanıp ligde yeni sezona moralli bir başlangıç yaptı. 

Fenerbahçe Doğuş - Banvit

Haftaiçinde oynanan karşılaşmada Fenerbahçe'yi durdurmakta zorlanan Banvit, bugün Jacob Odum'un skorer oyunuyla maça başlarken, Vidmar'ın pota altı savunmasıyla Fenerbahçe'nin boyaı bölgede etkili olmasını engellemeye çalıştı. Thompson'un orta mesafeli şutları Banvit savunmasının kilidini açarken, Wanamaker'ın yüzdeli denemeleri Fenerbahçe'nin ilk çeyreği 18-12 önde tamamlamasını sağladı. 

Vesely'nin yabancı kontenjanına takılması ilk çeyrekte Fenerbahçe'nin Thompson'ı ilk beş başlatarak pota altını daha sınırlı kullanmasını beraberinde getirirken, ikinci çeyrekte Ahmet Düverioğlu'nun oyuna girmesi, Ahmet - Kulig eşleşmesiyle birlikte pota altı üstünlüğlünü de Fenerbahçe'ye getirdi. Bu çeyrekte Banvit'te Tolga - Metehan, Fenerbahçe'de de Egehan gibi genç isimler rotasyona dahil olurlarken, Tolga ve Egehan'ın asistleri genç oyuncularımızın gelişen oyun görüşleri açısından bizleri sevindirdi. Yeni transferleri Thompson, Wanamaker, Sinan, Melli gibi isimlerden önemli katkılar alan Fenerbahçe çeyrek sonuda Datome'nin de devreye girmesiyle soyunma odasına 42-34 önde gitti. 


İlk yarı sonunda Fenerbahçe'de Sloukas ve Melli 7'şer Datome ve Wanamaker da 6'şar sayı kaydederlerken, Banvit'te Jacob Odum 15 sayı ile en skorer isim oldu. Devre sonuna geldiğimizde Fenerbahçe'de Egehan Arna ve Banvit'te Tolga Geçim ise yaptıkları 2'şer asistle takımlarında en fazla asist yapan isimler oldular. Fenerbahçe'nin 6/9 üç sayı yüzdesi 8 sayılık üstünlükte önemli rol oynarken, Banvit'in takım halinde 8 top kaybı yapıp sadece 1 top çalabilmesi skorun Fenerbahçe lehine olmasındaki bir diğer önemli etkendi. 

Üçüncü periyoda sayı bulmakta oldukça zorlanarak başlayan Banvit, Fenerbahçe savunmasını bir türlü açamayınca ilk 8.5 dakikada sadece 3 sayı bulabildi. 18-3'lük Fenerbahçe serisi farkı 20 sayının üzerine çıkarırken, Filipovski'nin kötü gidişatı durdurma yolunda müdahale yapmakta sıkıntı çektiği görüldü. Melli, Sloukas ve Ahmet'in sayılarıyla son 10 dakikaya 64-41 Fenerbahçe üstünlüğüyle girilirken, sarı lacivertlilerde Sloukas (11) ve Melli'nin (10) çift haneli sayılara çıktığını izledik. Banvit'te ise Odum dışında sorumluluk alan isim olmazken, Taylor, Thomas gibi yabancıların takımı oynatmakta ve liderlik etmetde beklenen seviyenin oldukça altında kaldıklarını gördük.

Final periyodu hem takımlar hem de taraftarlar açısından amaçsız ve "bitse de gitsek" havasında bir 10 dakika haline gelirken, periyot başından itibaren gözler genç oyuncuların alacağı sürelere çevrildi.  Fenerbahçe'de Egehan Arna ve Ergi Tırpancı, Banvit'te ise Metehan Akyel, Tolga Geçim, Berke Atar, Erkin Şenel gibi isimler süre alma şansı bulurlarken, Obradovic'in aldıkları sürede farkın kapanmasına neden olan yedek beşi birkaç dakika sonra kenara alarak cezalandırması ilginç bir detay oldu. Çekişmenin yaşanmadığı kalan süre sonunda 80-63'lük skorla sahadan galip ayrılan taraf Fenerbahçe sezona galibiyetle başlarken, Banvit'i aynı hafta içinde üst üste iki kez mağlup etmiş oldu. 

Fenerbahçe Doğuş'ta Jason Thompson 16 sayı - 9 ribauntluk performansıyla en etkili isim olurken, Luigi Datome 12 sayı - 3 ribaunt, Kostas Sloukas 11 sayı - 4 asist ve Nicolo Melli de 10 sayı - 3 top çalma ile çift hanelere ulaşan isimler oldular. Banvit'te ise Jacob Odum 24 sayı ile en skorer isim olurken, Adonis Thomas 10 sayı - 7 ribaunt ve Tolga Geçim de 8 sayı - 2 ribaunt - 2 asistle karşılaşmayı tamamladılar. Takım istatistiklerinde ise Fenerbahçe'nin 20-10'luk asist üstünlüğü kilit istatistik olurken, 14 top kaybı yapan Banvit'in sadece 1 top çalabilmesi farklı yenilgideki bir diğer önemli etken oldu.  

4 yorum:

  1. Euroleague şampiyonu kadro çok fire vermesine ve sakatlıklar olmasına rağmen, iyi bir başlangıç. Obradovic'in düzeni hiç bozulmamış gözüküyor. Fakat Banvit geçen sezonun çok uzağında. Yabancı seçimleri çok doğru değil gibi bir izlenime kapıldım.

    YanıtlaSil
  2. Fenerbahçe bu sezon süper ligde tarafsız gözle bakarsak bence en iddialı takım gibi gözüküyor.

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle Jason Thompson maçın adamıydı. Fenerbahçe lig açılışını çok iyi yaptı diyebiliriz.

    YanıtlaSil
  4. Fenerbahçe fanıyım ve gerçekten bizi en güzel temsil ettiği alan basketbol. Bu sezonda çok güzel iş çıkaracağına inanıyorum.

    YanıtlaSil