12 Ekim 2017 Perşembe

Euro Cup'a dönüş sancılı oldu

7 Days Euro Cup'a bir sene sonra geri dönen takımlarımız, kupanın ilk haftasında beklenen sonuçları alamadı. Üç takımla temsil edildiğimiz kupada ilk haftada parkeye çıktığımız üç maçta temsilcilerimiz sadece bir galibiyet elde ederlerken sahadaki performanslarıyla da taraftarları tatmin edemediler. Dün oynanan açılış maçında Tofaş Ratiopharm Ulm deplasmanında 73-83'lük bir yenilgi alırken, bugün de sahasında Alman Bayern  Münih'e 69-86 mağlup olan Galatasaray Odeabank taraftarına hayal kırıklığı yarattı. İlk haftanın tek galibiyeti ise Fransa deplasmanında Paris Levallois'yı 69-64 yenen Darüşşafaka'dan geldi. 

7 Days Euro Cup Galatasaray Odeabank - Bayern Munchen

Dün sezonun açılış maçında Almanya'da Ratiopharm Ulm karşısına çıkan Tofaş, uzun süre önde götürdüğü karşılaşmanın son çeyreğinde kontak kapatınca sahadan 73-83 mağlup ayrıldı. Son çeyreğine 62-55 önde girdiği maçta bitime 8 dakika kala başlayan Ulm serisine engel olamayan ve sayı atamadan potasında 18 sayı gören temsilcimiz kalan sürede geri dönemeyince mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Tofaş kötü gününde yakaladığı rakibini son çeyrek performansıyla ve verdiği 0-18'lik seriyle adeta elinden kaçırırken, Kenny Kadji'nin 22 sayı - 5 ribaunt, Raymar Morgan'ın 16 sayı - 8 ribauntluk performansları, Yiğit Arslan'ın 4/7 üç sayı  isabeti ve Barış Ermiş'in 10 asisti akşamın olumlu istatistikleriydi. 


Bugün ise akşamın ilk maçında Galatasaray Odeabank bir başka Alman ekibi Bayern Münih ile karşı karşıya geldi. İlk çeyrekten itibaren sahadaki basketbolun kontrolünü rakibine bırakan Galatasaray ilk yarı sonunda 34-50 ile soyunma odasına geride giderken, farkın hep çift hanelerde takip ettiği ikinci 20 dakika sonunda 69-86 ile sahadan 17 sayı farkla mağlup ayrıldı. Yer yer farkın 20 sayı üzerine çıktığı maçta oyuna bir türlü dahil olamayan sarı kırmızılı temsilcimiz, taraftarının bitmeyen desteğiyle geçici seriler yakalayıp kısa süreli olarak farkı kapatma girişimleri gösterse de, Alman ekibinin kritik anlarda bulduğu üç sayı isabetleri Galatasaray'ın direncini kırdı ve farklı yenilgi kaçınılmaz oldu. Galatasaray Odeabank'ta Scotty Hopson 19, Dwight Hardy ise 17 sayıyla çift hanelere ulaşan isimler olurlarken, 11 asist yapan Stefan Jovic'i oyun kurucu pozisyonunda takımını yönlendirmede durdurmakta zorlanmamız, Bayern'in hızını kesmemizin önüne geçti. Bayern Münih aynı zamanda takım olarak da 31 asist yaparken, Galatasaray sadece 14 asistte kaldı. Sarı kırmızılılar bunun yanında 6'sı Renfroe'den olmak üzere toplam 20 top kaybı yaptılar.

7 Days Euro Cup'ta ilk haftanın temsilcilerimiz için son maçında Darüşşafaka Fransız ekibi Paris Levallois'ya konuk oldu. Ev sahibi ekibin maça çok hızlı başladığı ve ilk çeyreği de 10 sayı farkla önde tamamladığı (23-13) maçın ikinci çeyreğiyle birlikte savunmasını sertleştiren Darüşşafaka, devre sonunda eşitliği yakaladığı (41-41) maçın son periyodunu iyi oynayarak sahadan 69-64'lük galibiyetle ayrıldı. Eurobasket'te yıldızı parlayan ve önümüzdeki sene Real Madrid'le kontratı şimdiden cebine atan Klemen Prepelic ve Boris Diaw'lı kadrosuna rağmen Fransa Ligi'ne beklediği başlangıcı yapamayan rakibi karşısında oldukça zorlanan Daçka galibiyete rağmen henüz adaptasyon aşamasında ve zamana ihtiyacı olduğunun sinyallerini verdi. Daçka'da Scottie Wilbekin ve Jajuan Johnson 13'er sayıyla en skorer isimler oldular. 

8 yorum:

  1. euro cup için takımların iyi hazırlık yapmadığı ortada biraz hafife alınımış bu sene

    YanıtlaSil
  2. Ulm ve tofaş karşılaşması gerçekten üzdü. Bir an kazanacağımıza inanmıştım.

    YanıtlaSil
  3. aslında kötü oynamıyoruz ama neden böyle oluyor hala anlayamadım.

    YanıtlaSil
  4. iyi hazırlık sart. bizim sporcularımız cok cabuk bosluyorlar. sonrada hayal kırıklıgı

    YanıtlaSil
  5. Euro Cup'a hiç iyi başlamadık umarım diğer maçlarda performansları böyle olmaz.

    YanıtlaSil
  6. Galatasaray Odeabank maçını izledim maalesef üçlük atışlar birbir gelince fark birden açılıyor ve farkı kapatmak zor oluyor.

    YanıtlaSil
  7. bu durum üzücü fakat her şey gene iyi olacak

    YanıtlaSil
  8. Takımlarımız Euro Cup'a biraz kötü başladı doğru ama bence toparlayacağız ve ülke puanını epey arttıracağız bu sene.

    YanıtlaSil