28 Ekim 2017 Cumartesi

Tolga Geçim Trabzon'u son saniyede avladı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde dördüncü haftanın açılış maçında sahasında Trabzonspor'u konuk eden Banvit, Tolga Geçim'in buzzerbeater üçlüğüyle sahadan 75-72 galip ayrıldı. Lige iki yenilgiyle başladıktan sonra geçtiğimiz hafta Demir İnşaat Büyükçekmece karşısında galibiyetle tanışan Banvit böylece bu sezonki ikinci galibiyetini elde etmiş oldu. Tolga Geçim ise iyi mücadele ettiği ve sezonun en iyi istatistiğini elde ettiği maçın sonunda elinde patlayan topu isabetli bir şekilde potaya göndererek başarılı performansını galibiyet üçlüğüyle süslemiş oldu. 

Tolga Geçim - Banvit

Karşılaşmanın ilk yarısını ikinci çeyrekteki performansıyla 46-37 önde tamamlayan Banvit, üçüncü çeyreğin başında farkı çift hanelere çıkarırken, çeyreğin bitimine 5 dakika kala 56-44'lük üstünlüğü elde etti. Çeyreğin bitimine 1.5 dakika kala 65-52 ile maçtaki en yüksek farkı elde eden Banvit son 10 dakikaya da 65-56 önde girse de, final periyodunda maçın rengi hızlı bir şekilde değişti. Trabzonspor yapmaya çok alışkın olmadığı savunmasını bir seviye yükseltip dış şutlarla da etkili olmaya başlarken, Banvit sayı bulmakta zorluk çekince fark kapanmaya başladı. Banvit'in hücum konsantrasyonunu kaybetmesi 24 saniyeyi iyi kullanamamasını ve zorlama hücumları beraberinde getirirken, bitime 3:20 kala Caleb Green'in basketi farkın 1 sayıya kadar inmesini sağladı: 69-68. Banvit bu çeyrekte 8 dakika içinde sadece 4 sayı bulabilirken, 1:30 kala Eldridge'in basketi Trabzonspor'u 72-71 öne geçirdi. Kulig'in 1/2 serbest atışları skoru dengeye getirirken, bitime 5 saniye kala son hücumu kullanma şansını eline geçiren Banvit, Tony Taylor'un elinden fırlayan topun Tolga Geçim'in elinde kalması ve genç forvetin bir dripling sonrası potaya gönderiği üçlüğün bitiş kornasıyla birlikte çemberden geçmesi sonrası sahadan 75-72 üstün ayrılan taraf oldu. Banvit taraftarı önünde çok değerli bir galibiyet elde ederken kötü başlayan sezonda bir yükseliş trendi yakalamaya başladı. 


Karşılaşmanın son Banvit hücumunda Trabzonspor coachu Markovski savunma için aldığı mola adeta Banvit'in kısa sürede kullanacağı oyunu şekillendirmesi için fırsat teşkil ederken, bu fırsatı Taylor'un ayağına çarpan topla geri iten Banvit'te Tolga Geçim haftanın belki de en değerli basketine imza atarken, maçı 14 sayıyla tamamlayan genç yıldızımız 4 maç sonundaki ortalamasını da 8.5'e yükseltti. Banvit bu galibiyetle aynı zamanda hem Basketbol Süper Ligi hem de FIBA Şampiyonlar Ligi'nde yaptığı son ikişer maçı da kazanmış oldu. 

3 yorum:

  1. Basketbolda mac bitmeden hic bir zaman sevinmeyeceksin. Erken zafer nidalari sonucu husranla biter

    YanıtlaSil
  2. Küçüklük arkadaşım. Muhteşem bir çocuk. Adananın gururu. Böyle başarılar elde ettikce gururlanıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senden de aynı performansı bekliyoruz Metehan ;-)

      Sil