1 Ekim 2017 Pazar

Adriyatik Ligi'nde yeni sezon startı verildi

Adriyatik Ligi'nde yeni sezon cuma günü ve dün oynanan üç maçla başladı. Cedevita'nın FMP'yi 74-67 yendiği maçla ilk düdüğün çalındığı Adriyatik Ligi 2017-2018 sezonu ilk gününde ayrıca MZT Skopje Aerodrom güçlü rakibi Partizan'ı 92-89 yenerken, dün de Buducnost Zadar'ı 87-85 mağlup etti. ABA Liga'da ilk maçlar bugün oynanacak üç karşılaşmayla tamamlanacak. 

Adriyatik Ligi Skopje Aeorodorm - Partizan

Sezonun açılış maçında FMP'yi 74-67 mağlup eden Cedevita'da Boşnak yıldız Dzanan Musa 21 sayı - 6 ribauntluk performansıyla öne çıkarken, Demetris Nichols 15 sayı - 4 ribaunt - 2 blokla galibiyette pay sahibi olan diğer isim oldu. Günün ikinci maçında ise Makedon ekibi MZT Skopje Aerodrom ağırlıklı olarak 6 kişilik bir rotasyonla mücadele ettiği maçta Partizan'ı 92-89 yenerken, 3. çeyrek sonu ve final periyodu başında yakaladığı 14-3'lük seri Makedon ekibine galibiyeti getirdi. MZT Skopje'de Damjan Stojanovski 25 sayı - 5 ribaunt - 4 asist ve Bojan Trajkovski 20 sayı - 14 ribaunt - 2 blokla yıldızlaşırlarken Novica Velickovic'in 16 sayısı ve Nigel Williams'ın 12 sayı - 6 ribaunt - 10 asistlik performansı Partizan'ın galibiyeti için yeterli olmadı. 


Dün oynanan maçta ise Karadağ ekibi KK Buducnost Voli Hırvat Zadar karşısında 87-85'lik bir galibiyet elde ederken, Karadağ temsilcisinde 15 sayı - 8 asist ile en skorer isim olan Nemanja Gordic'in bitime 24 saniye kala kaydettiği basket faul maçı kazandıran hareket oldu. Buducnost'ta Suad Sehovic ve Filip Barovic de 13'er sayıyla galibiyette önemli rol oynayan diğer isimler oldular. Adriyatik Ligi'nde ilk hafta maçları bugün oynanacak üç maçla tamamlanacak. Günün programı şu şekilde:

Mega Bemax - Cibona Zagreb
Crvena Zvezda - Mornar
Petrol Olimpija - Igokea

7 yorum:

  1. Zevkle izlediğim liglerin başında geliyor.

    YanıtlaSil
  2. basketbol izlemek bana her zaman keyif veriyor. hatta takımın adını bile ilk kez duysam acar bakarım izlemesi güzel

    YanıtlaSil
  3. Aslında birçok ligden daha çekişmeli oluyor o yüzden takip etmesi daha keyifli.

    YanıtlaSil
  4. takip ettiğim bir basket ligi adriyatik liği ama pek iyi oynamıyorlar bence

    YanıtlaSil
  5. Adriyatik ligi bu sene çok keyifli geçecek gibi gözüküyor. Benim favorim kesinlikle MZT Skopje Aerodrom, Partizan karşısında çok iyiydiler.

    YanıtlaSil
  6. kevserkaradem2 Ekim 2017 22:19

    Adriyatik Ligi her sezon olduğu gibi heyecanlı başladı.

    YanıtlaSil
  7. Adriyatik liginde heyecan dorukta. Bakalkm gevmis yillardaki tadi alabilecekmiyiz

    YanıtlaSil