29 Ekim 2017 Pazar

Kartal ve Kaf Kaf'tan sezon rekoru

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde dördüncü hafta maçları devam ederken, dün ve bugün oynanan maçlarda Beşiktaş Sompo Japan ve Pınar Karşıyaka bu sezon için ilklere imza attılar. İki takım da bu haftaki maçlarında attıkları sayıların yarısından fazlasını yerli oyuncularından elde ederlerken, yakaladıkları %50 üzeri oranla 2017/2018 sezonu için de bir rekora imza atmış oldular. 

Kenan Sipahi - Semih Erden Beşiktaş Sompo Japan

Dün Beşiktaş Sompo Japan Muratbey Uşak'ı kendi sahasında 77-70 yenerken, sakatlıklar nedeniyle 4 yabancı oyuncusunu sahaya sürebildi. Siyah beyazlılar bu dört yabancının elinden 37 sayı kaydederlerken, Türk oyunculardan Kenan Sipahi ve Sertaç Şanlı 13'er, Erkan Veyseloğlu 9 ve Semih Erden de 5 sayı atarak toplamda 40 sayıyla yabancı oyuncular sayı toplamını geride bıraktılar.


Alp Karahan - Pınar Karşıyaka

Bugün ise Pınar Karşıyaka deplasmanda Darüşşafaka'ya 63-78 yenilirken, dört yabancı oyuncusundan sadece 30 sayı katkısı alabildi. Genç oyuncuların da süre aldığı yeşil kırmızılılarda Berk Uğurlu 12, Egemen Güven ve Metin Türen 8'er, Alp Karahan 3 ve Görkem Doğan da 2 sayıyla 33 sayı toplamına ulaşarak yabancılardan daha fazla sayı katkısı verdiler. 

6 yorum:

  1. harika bir maç oldu her yönden izleyenleri baskete doyurdu gerçekten bu maç

    YanıtlaSil
  2. Yerli oyuncularin basarili olmasina sevindim. Milli takim icinde eleman kaynagi olur bu durum

    YanıtlaSil
  3. Semih erdene ne güzel yakısmıs siyah beyaz forma

    YanıtlaSil
  4. Şans tanıyınca Türkler de atıyor. Çok güzel iki örnek oldu bu hafta

    YanıtlaSil
  5. Yerli oyunculara cok sans taninmali. Yabancilari gozumuzde cok buyutuyoruz

    YanıtlaSil
  6. Kaf kaf herzaman favorilerim arasındaydı öyle kalmaya devam edecek.

    YanıtlaSil