26 Ekim 2017 Perşembe

Real Madrid Luka Doncic'le yükseliyor

Turkish Airlines Euroleague'te bu akşam Litvanya deplasmanında Zalgiris Kaunas'ı 87-66 mağlup eden Real Madrid bu sezon dördüncü maçından da galibiyetle ayrıldı. Real Madrid'te ilk üç maç sonunda takımı taşıyan isim olarak dikkat çeken 18 yaşındaki Sloven yıldız Luka Doncic ikinci yarıdaki performansıyla fark yaratan isim olurken, 28 sayı - 9 ribauntluk performansı sonrası istatistik sıralamalarında da zirvedeki yerini korudu. 

Luka Doncic - Real Madrid

İlk 3 maç sonunda 22.7 sayı - 6 ribaunt - 3.7 asist - 1.7 top çalma ortalamaları yakalayan Luka Doncic böylece maç başına 31.3 verimlilik puanına ulaşıp 3 maç sonunda bu alanda zirveye yerleşmişti. Aynı zamanda sayı krallığında da zirvede bulunan ve 24 faul ile kendisine en çok faul yapılan isim olan Doncic bu akşam da Zalgiris Kaunas karşısında maça çok etkili başlamamasına rağmen (ilk yarı sadece 4 sayı kaydetti) üçüncü periyotla başlayan performansıyla Real Madrid'in farkı açıp oyunu koparmasını sağlayan isim oldu.


Karşılaşmayı 87-66 kazanarak Euroleague'e 4/4'lük bir başlangıç yapan Real Madrid bu galibiyetle zirvedeki yerini korudu. İspanyol ekibinde ilk yarıyı 4 sayıda kapatmasına rağmen karşılaşmayı 28 sayı - 9 ribaunt - 3 asist ve 27 verimlilik puanı ile tamamlayan Luka Doncic de bu performansıyla sezon ortalamalarının üzerine çıkarken, Real Madrid'in son 17 dakikadaki 42 sayısının 24'üne imzasını attı. Sergio Llull'un yokluğunda takımdaki sorumluluğu artan ve bu sorumluluğun altında ezilmeyip tam aksine Real Madrid'in liderliğini üstlenen Doncic'in Liga Endesa'da da 13 sayı - 6.4 ribaunt - 5.4 asist ortalamalarıyla yine Real Madrid'in en etkili ismi olduğunu hatırlatalım.

7 yorum:

  1. adamlar dört maçtır ard arda kazanıyorlar tebrik etmek lazım güzel başarı..

    YanıtlaSil
  2. bu sene real madridi ilk defa beğendim bence takım olmaya başladılar artık

    YanıtlaSil
  3. Luka Dončić 18 yaşında ve gerçekten süper oynuyor. Haftanın MVP'si oldu.

    YanıtlaSil
  4. luka arap atı gibidir sonradan acılır hep bu mactada öyle olmuş:)

    YanıtlaSil
  5. Luka güzel başarılara imza atıyor. Böyle devam ederse güzel yerlere gelirler.

    YanıtlaSil
  6. Real madrid ismini daha cok futboldan duydum. Ancak baskettede etkiliymis.guzel oyundu

    YanıtlaSil
  7. bu yıl eurolige damgasını vuracak oyuncu kesinlikle luka doncic

    YanıtlaSil