31 Ekim 2017 Salı

Kaf Kaf'tan Türk işi galibiyet

FIBA Şampiyonlar Ligi A Grubu'ndaki dördüncü maçında sahasında İsrail ekibi Hapoel Holon'u konuk eden Pınar Karşıyaka, rakibini 98-91 mağlup ederek gruptaki üçüncü galibiyetini elde etti. Sezon başından beri takımın en etkili ismi Jarrod Jones'un belindeki sakatlık nedeniyle oynatılmadığı maçta 3 yabancı ile sahaya çıkan Kaf Kaf özellikle ilk yarıda kadrosundaki genç Türk oyuncuların sayılarıyla maçta üstünlüğü elde etti ve taraftarının önünde değerli bir galibiyet elde etti. Pınar Karşıyaka'da ilk yarıda Egemen, Görkem, Alp, Berk gibi isimlerin aldığı sorumluluk ve elde ettiği süreleri iyi değerlendirmeleri genç oyunculara verilen sürelerin onlar için değerini bir kez daha gösterirken, ikinci yarıda yabancıların da devreye girmesi rahat galibiyetin kazanılmasını sağladı.

Basketball Champions League | Pınar Karşıyaka - Hapoel Holon

Sakatlığı nedeniyle Jones'un sahaya çıkmadığı maça Waters, Alp, Wood, Metin ve Egemen beşiyle çıkan Pınar Karşıyaka Waters'ın da maça lakayıt başlayıp erken iki faulünü alması nedeniyle ilk devrenin büyük kısmında sadece iki yabancısından katkı aldı. Hapoel Holon'un özellikle pota altı savunmasındaki zaaflarını iyi değerlendiren Kaf Kaf, altyapıdan gelen iki oyuncusundan Egemen Güven'in 13, Görkem Doğan'ın da 8 sayı kaydettiği ilk yarıda, maçtaki üstünlüğü tamamen eline alırken, yeşil kırmızılı ekibi kaydettiği 51 sayıdan 36'sı yerli oyunculardan geldi. 


51-40 biten ilk yarı ardından ikinci yarıya da iyi başlayan Pınar Karşıyaka, Waters'ın da devreye girmesiyle farkı açmaya başladı. Çeyreğin başında Metin'in dört ve Egemen'in de üç faule ulaşmasına rağmen, oyun disiplininden kopmayan Kaf Kaf, zaman zaman savunmada yaptığı hatalara rağmen, yüzdeli hücumlarla son 10 dakikaya 72-56 önde girdi. Final periyodunun ilk 3 dakikasında Kennedy ve Wood'un sayılarıyla farkı 20'nin üstüne çıkaran Pınar Karşıyaka, bu dakikadan sonra savunma konsantrasyonunu kaybedip, potasında kolay sayılar görmeye başladı. Savunmada kolay faullerin çalınması yanında, rakip üç sayılık atış pozisyonundayken acemice yapılan fauller İsrail ekibine kolay sayıya gitme şansı tanıdı. Çeyrek boyuna potasında tam 35 sayı gören Kaf Kaf, hücumda zorlandığı dakikalarda Kennedy, Wood gibi isimlerin bireysel gayretleriyle sayılar bulmaya devam edince farkın fazla kapanmasına izin vermedi ve sahadan 98-91 galip ayrıldı. 

Basketball Champions League | Pınar Karşıyaka - Hapoel Holon

Pınar Karşıyaka'da DJ Kennedy 23 sayı - 10 ribaunt ile double double yaparken, Dominic Waters 17 sayı - 5 asist, Egemen Güven 13 sayı - 4 ribaunt, Scott Wood 13 sayı, Görkem Doğan 8 sayı, Berk Uğurlu 8 sayı - 6 asist, Metin Türen 8 sayı - 4 ribaunt ve Alp Karahan 5 sayı ile galibiyette rol oynayan diğer isimler oldular. Karşıyaka'da özellikle ilk yarıda Türk oyuncuların ve alt yapıdan yetişen isimlerin skora katkısı taraftarın da desteğinin artmasını sağlarken, ikinci yarıda da yabancı isimlerin devreye girmesi rahat bir galibiyet elde edilmesini sağladı. Gençlerin ikinci yarıda yer yer hatalar yaptığını görsek de, her zaman tekrar ettiğim gibi onlara verilen sürelerin her zaman onların gelişiminde önemli payı olacağına ve düzenli olarak sahada kaldıkça yapılan hatalara rağmen daha da gelişeceklerine inanmaktayım.

Karşılaşmanın son dakikası içinde Karşıyakalı taraftarların 100. sayıya ulaşma isteğine karşılık vermek isteyen Egemen Güven'in yediği blok ve sonrasında gelen üç sayılık Hapoel Holon buzzerbeaterı maç sonunda farkın 7 sayıya inmesine neden olurken, bu basketin İddaa'da Karşıyaka lehine oynayanların kaybetmesine neden olması da maç sonunun ilgi çeken bir detayı oldu. Egemen'in kulakları muhtemelen bu akşam çok sayıda İddaasever tarafından çınlatılmıştır diye düşünüyorum.

15 yorum:

  1. Karşıyaka'nın 105. kuruluş yıldönümüne gelen günde galibiyeti kendi gençleriyle elde etmesi güzel bir tesadüf oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafkafi tebrik ediyorum . Ozelliklebhir israil takimini yenmelerindne dolayi kutluyorum

      Sil
  2. Karşıyaka gerçekten çok iyi daha fazla destek görmesi lazım.

    YanıtlaSil
  3. kaf kaf daha iyi olacak yabancılara Türk gücü göstermek ayrı bir keyif

    YanıtlaSil
  4. Karşı rakip İsrail olduğu için ve yenildiği için daha da mutlu oldum, Kaf Kaf'a başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  5. milli meselelerde hangi takımımızın olduğu onemli değildir. kendi takımımız ise ben o takımdanımdır. ülkemin butun takımları dıs maclarda değelridir benim icin

    YanıtlaSil
  6. bu galibiyet ile çok sevindik devamı gelir inşaAllah

    YanıtlaSil
  7. kaf kaf bizi şaşırtmaya devam ediyor. daha nice galibiyetlere

    YanıtlaSil
  8. israil takımına karşı galibiyet gögsümüzü kabarttı helal olsun

    YanıtlaSil
  9. helal olsun aslanlara bu galibiyet çok iyi geldi bana

    YanıtlaSil
  10. Basketi severim. Liseden beridir de oynuyorum zaman buldukca. Ulkemin herhangi bir takiminin basti gostermesine ozelliklede baskette cok seviniyorjm

    YanıtlaSil
  11. bence kaf kafın bu seneki yabancıları iyi ve yeterli değil gençleri beğendim ama

    YanıtlaSil
  12. Karşıyaka çok iyi daha fazla destek görmesi lazım.

    YanıtlaSil
  13. yabancı bir klubu ozelliklede israil klubunu yenmelerinden dolayı takımımızı kutlarım. fenerliyim ancak milli meselelerde takım tutulmaz

    YanıtlaSil
  14. kaf kaf daha iyi olacak bence

    YanıtlaSil