15 Ekim 2017 Pazar

Erxhan Osmani gümbür gümbür geliyor

Banvit'in TBL'deki genç takımı Bandırma Kırmızı'da forma giyen Kosova asıllı genç oyuncu Erxhan Osmani gün geçtikçe yükselttiği performansıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. 1998 doğumlu ve 2.09 boyundaki forvet boyu, uzun kolları ve tüm pozisyonlarda oynayabilmesiyle gelecek için ümit vadederken, ilk kez formayı üzerine geçirdiği geçtiğimiz sezonla birlikte başlayan profesyonel kariyerini bu sezon bir üst seviyeye çekmiş gözüküyor. Dün de Bandırma Kırmızı'nın İstanbul Beylikdüzü'ne 80-85 yenildiği karşılaşmada 35 dakika süre alan Erxhan 18 sayı - 7'si hücum 15 ribaunt - 2 blokluk bir performans sergileyerek gelişimini bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

Erxhan Osmani - Bandırma Kırmızı

Pasaport problemi nedeniyle alt yapı milli takımlarımızda forma giyme şansı bulamayan ve bu nedenle alt yapı döneminde daha az göz önünde kalan genç yıldızın TBL'de aldığı sürelerle kendini ispat edeceği hakkında kimsenin şüphesi bulunmuyor. Geçtiğimiz sezon ilk kez TBL'de parkeye çıkan ve Bandırma Kırmızı formasıyla 25 lig maçında forma giyen Erxhan ortalama 18 dakika süre alıp 8.4 sayı - 5.4 ribaunt ortalamaları elde ederken, %60 üzeri saha içi isabetiyle de verimli hücumlar gerçekleştirmişti. 


Bu sezon ise geride kalan 3 maçta ortalamalarını 12.7 sayı - 8.7 ribaunt - 1.66 bloğa yükselten genç oyuncu en son da dün İstanbul Beylikdüzü karşısında performansını iyice üst seviyeye çekti. Henüz daha ilk 20 dakika sonunda neredeyse double-double performansına ulaşan (11 sayı - 9 ribaunt) Erxhan maç sonunda karşılaşmayı 18 sayı - 15 ribaunt - 2 blokla tamamlayarak yakın zaman Banvit A takımı formasına terfi edeceğinin de sinyallerini vermiş oldu. Genç forvetin pasaport probleminin hangi yönde şekilleneceği, Erxhan'ın milli takım kariyerini de belirlemiş olacak. Türk pasaportu alması halinde Erxhan'ı ilerleyen yıllarda milli takımın değişmez ismi olarak görebiliriz. 

2 yorum:

  1. Çok güzel bir oyuncu başarılı olacağına inaniyorum

    YanıtlaSil
  2. Genç bir çocuk. Fiziği dikkat çekici. Denildiği gibi çok yönlü bir oyuncuysa muhtemelen birkaç seneye iyi bir kontrat alır bir Euroleague takımından.

    YanıtlaSil