24 Ekim 2017 Salı

Şampiyonlar Ligi'nde 2'de 2 yaptık

FIBA Basketball Champions League'te üçüncü grup maçlarına çıkan iki takımımız bu akşamki maçlarını kazanarak gruplarındaki ikinci galibiyetlerini elde ettiler. Beşiktaş Sompo Japan sahasında konuk ettiği Stelmet Zielona Gora'yı maç sonundaki 11-0'lık serisiyle 65-60 mağlup ederken, Banvit de AEK deplasmanından 74-70'lik galibiyetle ayrıldı.

Tolga Geçim | AEK- Banvit

Beşiktaş Sompo Japan iyi başladığı ve ilk çeyreğini 23-13 önde kapattığı maçın ikinci ve üçüncü periyotlarında hücumda oldukça sıkıntı çekerken, final periyoduna 43-46 geride girdi. Son 3 dakikaya girildiğinde de 54-60 ile geride olan Kara Kartal, Erkan ve Diebler'dan gelen sayılarla önce eşitliği yakaladı, bitime 17 saniye kala Can Maxim Mutaf'ın üçlüğü ve Diebler'ın serbest atışları sonrası da serisini 11-0'a çıkararak sahadan 65-60 galip ayrıldı. Beşiktaş Sompo Japan'de 5/8 üç sayı isabetiyle 19 sayı kaydeden Jon Diebler en skorer isim olurken, Kyle Weems 14 sayı - 9 ribaunt, DJ Strawberry 14 sayı - 6 ribaunt - 8 asist ve Augusto Lima da 7 sayı - 12 ribauntla galibiyette önemli rol oynadılar.


Yunanistan'da AEK'nın rakibi olan Banvit ise başından sonuna kadar önde götürdüğü maçı son dakika içinde tehlikeye soksa da, sahadan 74-70 galip ayrılmasını bildi. Angelo Caloiaro'nun 13 sayı - 6 asist - 4 ribaunt ve Gasper Vidmar'ın 12 sayı - 6 ribaunt ile etkili oldukları maçın son 3 dakikasına 70-59 üstün giren Banvit, skoru koruma gayretine girip, 24 saniyenin sonlarında zorlama hücumlar yapmaya başlayınca verdiği 1-9'luk seri sonrası maçı tehlikeye soksa da, maç sonundaki taktik faulleri iyi değerlendirerek önemli deplasmandan galibiyetle ayrılmasını bildi. Banvit'te bir diğer dikkat çeken performans ise Tolga Geçim'in 5'i ilk beş hücumda olmak üzere yaptığı 6 asistti. 

6 yorum:

  1. Vallahi çok güzel gidiyoruz inşallah nazar değmez tam yaparız.

    YanıtlaSil
  2. bence güzel bir başarı elde ettik.

    YanıtlaSil
  3. güzel haberler bunlar hem futbolda hem baskette adımızı duyurmayı başardık sonunda

    YanıtlaSil
  4. Umarım şampiyonlar liginde dahada başarılı oluruz.

    YanıtlaSil
  5. Böyle başarıları diğer spor dallarında da görmek istiyoruz basarilar

    YanıtlaSil
  6. Bugünkü 2 yenilgiyle birlikte işler tersine döndü

    YanıtlaSil