2 Kasım 2017 Perşembe

Fenerbahçe Doğuş Valencia'yı affetmedi

Turkish Airlines Euroleague'te bu akşam Fenerbahçe Ülker Arena'da Valencia Basket'i konuk eden Fenerbahçe Doğuş, çok sayıda hücum ribaundu vererek rakibine fırsatlar tanıdığı maçın belli bölümlerinde oyuna ağırlığını koyarak sahadan 79-66'lık galibiyetle ayrıldı. Maç içinde yer yer konsantrasyon sorunu yaşasa da, kısa süreli serilerle maçın büyük bölümünü önde götüren sarı lacivertliler, böylece beşinci maçlarında üçüncü galibiyetlerini elde ettiler. 

Fenerbahçe Doğuş - Valencia Basket

Fenerbahçe Doğuş ilk yarıda inişli çıkışlı bir grafik çizerken maça Vesely ve Datome'nin etkili oyunlarıyla başlayarak 6.dakikayı 18-12 önde geçti. Ribauntlarda kısalardan yeterli ribaunt desteği gelmemesi, çeyreğin ikinci yarısında Valencia'ya hücum ribaundu kaynaklı ikinci şans basketlerini getirirken ilk 10 dakika 20-18 temsilcimiz lehine sonuçlandı. İkinci çeyrekle birlikte Fenerbahçe hem hücum hem de savunmada canlanmaya başladı. İlk 1.5 dakikadaki 4-0'lık Valencia serisine Sloukas'ın basketiyle son veren sarı lacivertliler, Melli ve Thompson'un sayılarıyla 7-0'lık bir karşı seri yakalarken, Thompson'un savunmadaki blok ve ribauntları sonrası başlayan hızlı hücumları da sayıya çevirerek 5 dakika kala 31-22'lik üstünlüğü elde etti. Vesely'nin de kendisinden alışkın olmadığımız şekilde isabet kaydettiği orta mesafeli şutların da girdiği ilk yarı 38-30 Fenerbahçe Doğuş üstünlüğüyle tamamlanırken, rakibine 8 hücum ribaundu şansı veren sarı lacivertliler çok daha farklı bitirebileceği bir ilk 20 dakikayı 8 sayılık üstünlükle tamamladı. 


Soyunma odası dönüşü durgun bir başlangıç yapan Fenerbahçe San Emeterio'nun sayılarına engel olamazken, 6:20 kala Van Rossom'un basket faulü hem farkı 4 sayıya indirdi (42-38) hem de Thompson'un üçüncü faulünü alıp kenara gelmesine neden oldu. Obradovic'in Guduric'in yerine oyuna dahil ettiği Nunnally'nin art arda iki üçlüğü ve akabinde gelen turnikesi temsilcimizin tekrar canlanmasını beraberinde getirirken, Doornekamp ve Vives'in dış şutları Valencia'nın oyunun içinde kalmasını sağladı. Kalan sürede Nunnally'nin üçüncü üçlük isabeti yanında savunmada da takıma canlılık getirmesine Datome'nin de orta mesafe şutları eklenince son 10 dakikaya girerken Fenerbahçe Doğuş 57-49'luk üstünlüğü elde etti. 

Final periyoduna üçlüklerle başlayan Valencia Basket geri dönüş için adımlar atsa da, Fenerbahçe Doğuş'ta Sloukas'ın dümene geçmesi farkın kapanmasının önüne geçti. Yunan guard sarı lacivertlilerin ilk 7 sayısına 2 asist ve bir üçlükle katkıda bulunurken, ilk beş dakika da 65-57 Fenerbahçe üstünlüğüyle geçildi. Temsilcimizin faul hakkını erken doldurması maçın son 5 dakikası öncesi savunma için olumsuz bir gelişme olurken, Vesely'nin hem hücum hem de savunmadaki katkıları bu olumsuzluğu hızlı bir şekilde sahadan sildi. Çek pivot kaptığı toplar, yaptığı asist ve Pleiss üzerinden kaydettiği basket faulüyle son 2 dakikaya girerken Fenerbahçe Doğuş'un farkı 10 sayıya kadar çıkarmasını sağladı: 72-62. Günün kahramanlarından ikisi Sloukas - Vesely'nin ikili oyunu sarı lacivertlilerin son dakikaya 76-64 önde girmesini sağlarken, Fenerbahçe Doğuş son dakikasını "Yaşa Mustafa Kemal Paşa" tezahüratı eşliğinde oynadığı maçı 79-66 kazanarak bu sezon Euroleague'teki üçüncü galibiyetini elde etti. 

Fenerbahçe Doğuş'ta Luigi Datome 16 sayıyla en skorer isim olurken, üçüncü çeyrekte takıma ciddi enerji katan James Nunnally 13 sayı - 4 ribaunt, final periyodunda maça son noktayı koyan Jan Vesely 12 sayı - 5 ribaunt - 4 asist - 2 top çalma, Kostas Sloukas 10 sayı - 7 asist ve Brad Wanamaker da 10 sayı - 5 asistle galibiyette önemli roller oynadılar. Valencia Basket'te ise Fernando San Emeterio 11, Sam Van Rossom ve Tibor Pleiss 10'ar sayıyla çift haneye ulaşan oyuncular oldular. 

9 yorum:

  1. yani fenerbahcenin basket takımıda olmasa galibiyet yüzü göremicek

    YanıtlaSil
  2. güzel maç oldu ülker arena da izledim atmosfer harikaydı gerçekten geriden gelmek keyif verdi

    YanıtlaSil
  3. bu fenarbahçe aldı başını gidiyor helal olsun

    YanıtlaSil
  4. bir fenerbahceli olarak takımımıkutluyorum. özellikle yabancı bir basket takımı karsısında basarısını cok beyendim

    YanıtlaSil
  5. macı izledim ve fb yi cok beyendim. galibiyeti sonuna kadar haketti doğrusu

    YanıtlaSil
  6. fenerbahçe artık kendini iyice gösteriyor. bu senede şov yapacaklar.

    YanıtlaSil
  7. Umarım bu sene fenerin senesi olur

    YanıtlaSil
  8. yanlız takım soyunma odasından donuste bir durgunluk yasadı. neyseki cabuk toparladı. yoksa kaybedebilirdik

    YanıtlaSil
  9. Geçtiğimiz seneki Fenerbahçe'nin çok uzağındalar. Fakat Obradovic'in aklında vardır birşeyler kesinlikle.

    YanıtlaSil