22 Ekim 2017 Pazar

Banvit'in parıldayan gençleri: Bandırma Kırmızı

Türkiye Basketbol Ligi'nde sezona 3 yenilgiyle başlayan Bandırma Kırmızı bugün konuk ettiği Antalyaspor karşısında maçı uzun süre önde götürmesine rağmen, sahadan 75-79 ile mağlup ayrılarak dördüncü maçında da galibiyetle tanışamadı. Bandırma Kırmızı her ne kadar sezona yaptığı başlangıç itibariyle ligin alt sıralarına kapak atsa da, kadro yapısı ve genç Türk oyuncularının performansıyla zevkle ve yakından takip ettiğimiz bir takım haline geldi. Yıllardır Banvit'in pilot takımı olarak önemli bir görev üstlenen Bandırma ekibi, bu sezon da gelecek vadeden gençlerimizin performansıyla ligde kalma mücadelesi yapıyor. 

Şehmuz Hazer | Bandırma Kırmızı - Antalyaspor

Sezona 70-87'lik Türk Telekom, 65-87'lik Halk Enerji TED Ankara Kolejliler ve 80-85'lik Beylikdüzü yenilgileriyle başlayan Bandırma Kırmızı, bu hafta Antalyaspor karşısında da son 2 dakikasına kadar önde götürdüğü maçın sonunu getiremedi. Eray Akyüz ve Erxhan Osmani'nin faul problemleri nedeniyle sınırlı süre aldıkları maçta yeni yabancı uzunu Charles Jackson'ı da oynatma fırsatı bulan Bandırma temsilcisi, dış şutlarda %15 (3/20) isabette kalınca, iyi mücadeleye rağmen bu hafta da galibiyetle tanışamadı.

Bandırma Kırmızı'da bu haftaya ilk kez sahaya çıkan Charles Jackson'ı saymazsak, Şehmuz Hazer (1999), Erxhan Osmani (1998), Eray Akyüz (2000), İsmail Cem Ulusoy (1996), Sadık Emir Kabaca (2000) ve Sedat Ali Karagülle (1999) TBL'de aldıkları süreler ve performanslarıyla önemli tecrübeler edinirlerken, Türk basketbolunun geleceği için ümitlenmemizi sağlıyorlar. FIBAU18 Europe'ta dikkatimizi çeken ve hakkında daha önce de birkaç satır karaladığımız Şehmuz Hazer 3 maçta 16.6 sayı ortalamasıyla takımın en skorer ismi olurken, 6 ribaunt - 3 asist ve 2.66 top çalma ortalamalarıyla da Bandırma Kırmızı'ya önemli katkılarda bulundu. Şehmuz bugün de 13 sayı - 6 ribaunt - 4 asist - 5 top çalmayla oynarken, takımın son ana kadar galibiyeti kovalamasında önemli pay sahibi oldu. Genç yıldız adayı bugünkü gibi 0/3 üç sayı - 1/4 serbest atış isabeti performansını yükseltmeyi ve istikrarlı atmayı başarırsa geleceği oldukça parlak gözüküyor. 


Benzer şekilde geçtiğimiz hafta kendisinden bahsettiğimiz Erxhan Osmani de 4 maçta yakaladığı 12.2 sayı - 8.75 ribaunt - 1.25 blok ortalamalarıyla çok yönlü basketbolunu sahaya yansıtırken, fiziksel olarak rakiplerine olan üstünlüğüyle de dikkat çekiyor. Kosova ile Türkiye basketbol federasyonlarının milli takım için yarıştığı Erxhan da bugünkü maçta 11 sayı - 9 ribaunt ve 3 top çalma ile oynarken, sezon ortalamalarına baktığımızda aynı Şehmuz gibi üç sayı ve serbest atış çizgisinden bir miktar daha gelişime ihtiyacı var. Erxhan, Şehmuz ikilisi yanında 11 sayı - 2.5 ribaunt - 2.5 asist ortalamarıyla oynayan Eray Akyüz de takımın direksiyonundaki önemli rolüyle 2000 doğumlu bir basketbolcu için çok ciddi bir rekabetçi lig tecrübesi elde ederken, kısa zamanda seviye atlayacağının sinyallerini veriyor. 

Geçtiğimiz sezonlarda Banvit A takımında da çeşitli süreler alan 1996 doğumlu İsmail Cem Ulusoy da genç yaşına rağmen takımın tecrübelileri arasında sayılıyor. 4 maç sonunda 11.7 sayı - 2.3 ribaunt - 5.75 asist - 1.25 top çalma ortalamaları elde eden İsmail Cem Ulusoy, kritik anlarda sorumluluk almaktan da çekinmeyen (bugün yaptığı hatanın onun moralini bozmaması gerekiyor) bir genç. Önündeki tek engel ise dış şutları. Bu sezon üç sayı yüzdesi 3/20 olan Cem bugün de kritik anlarda sorumluluk alsa da 7 denemeden sadece 1 isabet sağlayabildi. 1999 doğumlu Sedat Ali Karagülle ve 2000 doğumlu Sadık Emir Kabaca ise maç başına 20 dakika civarında süre alarak (Sadık Emir'in süreleri Jackson'un gelişiyle ilerleyen haftalarda azalabilir) yaşıtlarına oranla önemli bir profesyonel tecrübe yakalama şansı elde etmiş durumdalar. Sedat Ali Karagülle 6 sayı - 2.75 ribaunt, Sadık Emir Kabaca ise 5 sayı - 2.5 ribaunt - 1 blok istatistikleriyle bu şansı iyi kullanıyorlar. Eray, Sadık Emir ve Sedat'ın aynı zamanda BGL'de de önemli süreler aldıklarını ve bu sezonun onlar için önemli bir gelişim sezonu olacağını da unutmamak gerekiyor. 

Bandırma Kırmızı belki sezona 4'te 0 ile başladı. Fakat forma giyen gençlerin kazanacağı tecrübe ile yeteneklerini geliştirecekleri ve yaşadıkları sertlik ve rekabetle ciddi tecrübe edinecekleri, önemli bir organizasyon durumundalar. Bu anlamda Banvit yönetimini bir kez daha tebrik etmek gerekiyor. Önümüzdeki haftalarda onları zevkle ve yakın takiple izlemeye devam edeceğiz. Galibiyetler, güzel performanslar yine sayfamızda olacak. 

9 yorum:

  1. yenik olarak ayrılması tabi bizi üzdü ama sonuçta güzel oyun çıktı ortaya

    YanıtlaSil
  2. Bandırma kırmızı mükemmel oyuncular yetiştiriyor. Eğri oturup doğru konusmak lazım

    YanıtlaSil
  3. iyi de bir taraftar grubu var bandırmanın bence lige renk katıyor bu basket takımı

    YanıtlaSil
  4. her ne kadar başarılı bir oyun olsa da yenilgi bizi üzdü.

    YanıtlaSil
  5. genclere destek olmak lazım. bu zamanki nesil idare eder ancak gelecekte bu oyuncular olacak.

    YanıtlaSil
  6. Bu sene ligde çok fazla parlayacak genç yetenek var.

    YanıtlaSil
  7. İsmail Cem Ulusoy gerçekten yetenekli çocuk. Geleceği parlak.

    YanıtlaSil
  8. daha çok genc oyunculara ihtiyacımız var bizim. ligde rekabet sart ayrıca

    YanıtlaSil
  9. Umarım bu gençler A takımda daha çok süre alırlar. Fakat bugün Banvit'e Rautins'in geldiği haberini aldık. A takım şansları iyice azaldı. Bırakın onları Tolga'nın bile süresinden çalacak Rautins

    YanıtlaSil