3 Ekim 2017 Salı

Banvit taraftarına "gelmeyin" bildirisi

Yarın Banvit ile Fenerbahçe Doğuş arasında oynanacak 33.Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı öncesi Ankara Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu yaptığı güvenlik açıklamasıyla dikkatleri üzerine çekti. Tribüne gelecek taraftarların el çantası, sırt çantası, poşet vb taşımaması gerektiğine dair yapılan açıklama şehir dışından gelecek taraftarlara üzerilerinde hiçbir çanta olmadan gelme zorunluluğu yaratırken, adeta Banvit taraftarına "Ankara'ya gelmeyin" anlamını taşıdı. 

Banvit taraftar

Ankara'da çok sayıda Fenerbahçe taraftarının olduğu düşünüldüğünde sarı lacivertli tribünün İstanbul'dan gelecek taraftar olmasa bile kendisine ayrılacak kısmı doldurmakta zorluk çekmeyeceğini rahatlıkla kabul edebiliriz. Fakat çoğunluğu Bandırma ya da çevre illerden gelecek olan Banvit taraftarının Ankara yolculuğuna üzerinde bir çanta bile olmadan çıkmasının beklenmesi, şehir dışından gelecek taraftarlar düşünülmeden güya güvenlik gereği kısıtlamalar getirilmesi, verilen kararın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu düşünmemize yol açtı. Ankara Valiliği'nin böyle küçük yasaklamalara gerek duymadan da güvenliği sağlayabileceğine, dolayısıyla aldığı bu kararı ivedilikle düzelteceğine ve haksız rekabete yol açmadan bir çözüm bulacağına tüm kalbimizle inanıyor ve yarın maç saatine dek düzeltme haberini çıkacağını umuyoruz. 

Kurulun ilgili kararında şu ifadelere yer verildi: ''Fenerbahçe Doğuş - Banvit takımları arasında oynanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kupası Final Müsabakası'nda sırt çantası, el çantası, valiz, poşet gibi hiçbir maddenin stadyum ve salona alınmamasına, ilgili federasyon ve spor kulüplerine konu ile ilgili bahse konu eşyalar ile müsabakaya girilemeyeceği hususunda tabela, sosyal medya, resmi internet adresleri vb. iletişim araçları ile taraflara gerekli bilgilendirmenin yapılmasına, bu müsabakalara ait bilet satışlarında taraflara gerekli bilgilendirmenin ilgili kurum (E-Kent, Biletix) tarafından yapılmasına karar verilmiştir."

12 yorum:

  1. Fenerbahçe'nin böyle oyunlara ihtiyacı yok bu kadroyla. Neden böyle şeyler yaparlar ki. Banvit taraftarı da gelseydi de tribünlerde karşılıklı çekişme izleseydik.

    YanıtlaSil
  2. bence çok abartılı ve yalnış bir karar Fenerbahçe üzerine dönen oyunlardan bazıları çok yalnış bence

    YanıtlaSil
  3. Spor adina uzucj seyler. Keske herkes spor olarak izleyip destekleyebilse takimlarini

    YanıtlaSil
  4. Seyirci olmadan hiçbir spor çekici olmayacaktır önemli olan seyircilerle olandır.

    YanıtlaSil
  5. Fenerbahçe nin bu tarz oyunlara ihtiyacı yok diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  6. sibelkarakum4 Ekim 2017 22:23

    Bence yanlış bir karar olmuş spor da seyirci olmadan o heyecan yaşanmaz .

    YanıtlaSil
  7. Herşeye rağmen gidip destekledik Banvit'imizi. Gurur duyuyoruz onlarla.

    YanıtlaSil
  8. Valiz tamam da poşetin bile alınmaması ne kadar saçma, gerçekten dediğiniz gibi neredeyse gelmeyin demişler.

    YanıtlaSil
  9. spor adına hic yakısmayan seyler. bizdeki taraftarlar mac ilzmeeye değilde kavga etmeye gidiyor sanki

    YanıtlaSil
  10. Ankara'da il spor güvenliğinin bu davranışı hiç doğru değil gerçekten de banvit taraftarına haksızlık olmuş bu.

    YanıtlaSil
  11. Sporda kesinlikle yakismayan hareketler bunlar. Spor her seyden once kardesce olmali

    YanıtlaSil
  12. Türkiyede artık ne futbol ne basketbolu bir seyirci olarak izlemek çok tribünden izlemek çok zor. Sürekli taraftarlara bir engel getiriliyor. Eski ateşli tribünler kalmadı artık.

    YanıtlaSil