23 Ekim 2017 Pazartesi

Anadolu Efes 7 kişiyle nereye kadar?

Geçtiğimiz haftaki Fenerbahçe Doğuş galibiyetiyle bu sezon Basketbol Süper Ligi'nde galibiyetle tanışan Anadolu Efes, bu akşam da zorlu Eskişehir deplasmanında kritik bir galibiyet alarak üçüncü maçında ikinci galibiyetini elde etti. Maçın ilk yarısında çift haneli farklarla öne geçmesine rağmen, rakibinin geri dönüp final periyodunda bir ara 8 sayı farkla öne geçmesine engel olamayan lacivert beyazlılar, tecrübe farkıyla kritik dakikaları iyi oynayarak heyecan verici bir son dakika sonrası galibiyete uzandılar. 

Anadolu Efes

Anadolu Efes, belki Eskişehir deplasmanında aldığı galibiyetle geçtiğimiz haftaki Fenerbahçe zaferini taçlandırdı; fakat Perasovic'in sahaya sürdüğü isimler ve tercih ettiği rotasyon lacivert beyazlı ekip için ligin geri kalanı açısından tehlike sinyalleri vermeye devam etti. Hazırlık maçlarında gençlere fazla süre vermeyerek, ligdeki rotasını iyi kötü belli eden Perasovic, sezon başı itibariyle de genelde yabancı isimler ağırlıklı rotasyonla genç oyuncularına olan güvensizliğini ortaya koydu. Anadolu Efes'in 3 Basketbol Süper Ligi ve 2 Euroleague maçını dikkate aldığımızda yabancılar + Doğuş dışında altyapıdan gelen gençlere verilen süre sadece 16 dakika... (toplam 1000 dakikada 16 dakika!!!)


Turkish Airlines Euroleague'te 2 maçta toplam 32 dakika süre alan Doğuş Balbay dışında hiçbir Türk oyuncuya yer vermeyen Perasovic, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde de Doğuş dışındaki isimlere oldukça kısıtlı forma şansı verdi. Onuralp Bitim 3 maçta toplam 15 dakika sahada kalırken, bir diğer genç oyuncu Muhaymin Mustafa ise sadece 1.5 dakika süre buldu. 32 yaşındaki Krunoslav Simon'un maç başına 34, 31 yaşındaki Bryant Dunston'un ise maç başına 33 dakika süre bulduğu Anadolu Efes'in ligde genç oyuncularını değerlendirmeden Euroleague ve BSL'yi bir arada nasıl götüreceği ise aklımızdaki en büyük soru işareti. Temsilcimizin Euroleague'e de 2'de 0 ile başladığını hatırlatalım.

Geçtiğimiz sezon önemli süreler alan; fakat bu sezon takımdan ayrılan Cedi Osman, Can Maxim Mutaf gibi isimlere alternatif olacak bir Türk oyuncu olmaması Anadolu Efes rotasyonu için önemli bir dezavantaj. Bunun yanında Cedi Osman ile birlikte NBA'ye giden Furkan Korkmaz'ın Perasovic zamanında takımda forma bulmakta zorlanması; sonrasında ise Banvit'te süre verildiğinde gösterdiği gelişimi düşündüğümüzde hem Anadolu Efes kadrosundaki genç yıldız adaylarımız için üzülmekte, hem de Perasovic'in bu dar rotasyonla sezonun geri kalanında Anadolu Efes'e zarar vereceğini düşünmekteyim. 

Bakalım zaman ne gösterecek? Onuralp, Muhaymin, Berk, Yiğitcan gibi isimler Anadolu Efes formasıyla şans bulup kendilerini geliştirerek rotasyonu mu genişletecek? Yoksa bu dar rotasyonla sezona devam edip, sezon sonunda yorgunluk ve yıpranmışlığın etkileri mi hissedilecek? Tabi Anadolu Efes'in geçmişten gelen alt yapı sorumluluklarının ve genç yıldızları A takıma taşıma alışkanlığının da bir kenara bırakılma tehlikesinde olduğunun da altını çizmeyi atlamamak gerekiyor...

8 yorum:

  1. Euroleague'i tamam anlarım da, ligde en azından süre vermeleri lazım gençlere. Onuralp, Yiğitcan, Muhaymin her maç 5-10 dakika arası bile süre alsalar gelişimlerine önemli katkıları olur. Efes rotayonuna da nefes alma şansı verirler.Fakat Perasovic'te o kafa yapısı yo malesef.

    YanıtlaSil
  2. Banvittede durum aynı 4 genç oyuncu (berke atar,erkin şenel,rıdvan öncel ve metehan akyelide) maç boyu bench de izliyoruz türk basketbolunun kaderi bu

    YanıtlaSil
  3. 7 kişiyle de olsa anadolu efes büyük takımdır başarılı olur her türlü sonunda

    YanıtlaSil
  4. anadolu efes takımı her zaman kendinden söz ettirmeyi başarmış bir takım başarılar diliyorum..

    YanıtlaSil
  5. Anadolu efesi başarılarından dolayı tebrik ediyorum

    YanıtlaSil
  6. Yabancı oyunculara çok odaklandı efes. Bu kendi sporcularımızın önünü kapıyor. Altyapıya odaklansa daha iyi olacak.

    YanıtlaSil
  7. Anadolu efes alt yapi konusidna bencede eksik kaliyor. Hatta diger takimlarkmizda da bu sorjnmevcut malesef

    YanıtlaSil
  8. Valla Anadolu efes her zaman iyi eksik kadro bile olsa iyi oynuyor.

    YanıtlaSil