30 Kasım 2015 Pazartesi

TBF kararı verdi: Fenerbahçe Galatasaray karşısında hükmen galip

Haftasonu Galatasaray'ın ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 76-72 mağlup ettiği Kadınlar Basketbol Süper Ligi mücadelesinde Fenerbahçe'nin yaptığı itirazı değerlendiren Türkiye Basketbol Federasyonu kararını açıkladı: Kararda sarı kırmızılı ekibin sezon başında Avrupalı kontenjanında gösterdiği Lynette Kizer'i Fenerbahçe'ye karşı ABD'li statüsünde oynatmasından dolayı "Galatasaray takımının sahada mevzuata aykırı takım kadrosu ile yer aldığı anlaşılmakla hükmen mağlubiyetine karar verilmiştir" ibaresi yer aldı. Buna göre sarı kırmızılıların 0-20 ile hükmen mağlubiyeti kararlaştırıldı.



Karara ve Fenerbahçe'nin itirazına dayanak olan 21.maddede şöyle deniyor: "Birden fazla vatandaşlık hakkına sahip sporcular ilk sözleşmelerini yaptıkları dönemde hangi vatandaşlık haklarını kullanmak istediklerini noter kanalıyla yazılı olarak beyan ederler ve o tarihten sonra Federasyon nezdindeki tüm işlemleri bu beyanlarına dayalı olarak yapılır. Herhangi bir nedenle ilk sözleşmelerini yaptıkları tarihte bu beyanı vermeyen birden fazla vatandaşlık hakkına sahip sporcular için işlemler ilk sözleşmelerini yaptıkları vatandaşlığa bağlı olarak sürdürülür ve hiç bir şekilde değiştirme yapılmaz. 
 İlk sözleşmelerini yaptıkları tarihten sonra birden fazla vatandaşlık hakkı kazanan sporcular, ilgili ülkenin vatandaşlık hakkını kazandıklarını gösteren belgeler ile birlikte Federasyon nezdindeki işlemlerini hangi vatandaşlığa bağlı olarak sürdüreceklerini, takip eden ilk sözleşme dönemi öncesinde, noter kanalıyla yazılı olarak bildirirler. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık hakkını elde etmiş olan sporculara bu madde uygulanmaz. "

3 yorum:

  1. Bana bu kararın üzerinden daha çok konuşulur gibi geliyor ama hadi hayırlısı.

    YanıtlaSil
  2. İşin ilginç yanı bu maçla ilgili karar geri alınsa bile bu sefer AGÜ maçında aynı durumu düşüyorlar. O maç da Avrupalı statüsüyle oynatmışlardı. İlginç bir durum. Hukuki yönünü uzmanlara bırakmak lazım tabi.

    YanıtlaSil
  3. Her anlamda rezalet

    YanıtlaSil