22 Kasım 2015 Pazar

Muratbey Uşak Sportif tek başına zirvede

Basketbol Süper Ligi'nde yedinci maçlarına tek yenilgiyle giren iki takımdan Muratbey Uşak Sportif'in sahasında Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol'u 79-70 yenmesi ve Pınar Karşıyaka'nın bugün İstanbul'da Fenerbahçe karşısında 104-82'lik bir mağlubiyet alması sonrası ligde 1 yenilgili tek takım olarak Muratbey Uşak Sportif kaldı. Uşak temsilcisi bu sonuçla her ne kadar maç eksiği nedeniyle puan olarak olmasa da, galibiyet yüzdesi olarak 6'da 5'lik performansla (%83) ligde zirveye yerleşti. 


Bugün Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol karşısına en skorer ismi D'Angelo Harrison'dan yoksun çıkan Uşak ekibi ilk çeyreği 17-24 geride kapatsa da, ikinci çeyrekle birlikte ritmini buldu ve 79-70'lik galibiyetle başarılı performansını sürdürdü. 5 maçta 15.4 sayı, 4.8 ribanut, 2.8 asist, 1.4 top çalma, %50 (11/22) üç sayı isabeti takımın lideri konumundaki Harrison'un yokluğunda ilk çeyrekte zorlanan; fakat Paul Harris'in önderliğinde galibiyete uzanan Muratbey Uşak Sportif'te Paul Harris 21 sayı, 10 ribaunt, 4 asist; Evaldas Kairys ve Şahin Ekmen de 12'şer sayıyla mücadele ettiler. 


Muratbey Uşak Sportif lige deplasmandaki Rönesans TED Ankara Kolejliler ve sahalarındaki Darüşşafaka galibiyetleriyle başlarken, tek yenilgisini üçüncü maçında deplasmanda Torku Konyaspor'a karşı aldı. Sonrasında Galatasaray Odeabank'ı 73-71, Banvit'i 67-73 yenen Uşak ekibi, bugünkü Demir İnşaat Büyükçekmece galibiyetiyle birlikte altıncı maçlarında beşinci galibiyetini aldı. Uşak Sportif'in altı maçlık serüveninde D'Angelo Harrison yakaladığı istatistiklerle takımın lideri konumunda olurken, Paul Harris de 14.3 sayı, 11.1 ribaunt istatistiğiyle Harrison'un en büyük destekçisi görünümünde. Lee Watson 3.5 asist, Xavier Birch ise 1.5 blok ortalamalarıyla bu istatistiklerde takımın lideri konumunda yer alırlarken, yerli oyuncular arasında da Mesut Ademoğlu ve Can Korkmaz'ın katkıları dikkat çekiyor. Mesut Ademoğlu ortalama 15 dakikada 5.2 sayı, 1.8 ribaunt; Can Korkmaz da 13.5 dakikada 5.3 sayı, 1 asist ortalamalarıyla mücadele ediyorlar. 

Muratbey Uşak Sportif yedinci maçını 29 kasımda deplasmanda Pınar Karşıyaka ile oynayacak. Zirve yarışında iddialı iki takımın mücadelesi oldukça zevkli geçeceğe benziyor. Son şampiyon ve Euroleague yorgunu Pınar Karşıyaka karşısında zorlu bir sahada mücadele verecek olan Uşak Sportif Karşıyaka Arena'dan da galibiyetle ayrılırsa zirve yolundaki iddiasını bir kez daha kanıtlamış olacak. 

2 yorum:

  1. Karşıyaka'yı bu halde bulmuşlarken bir deplasman galibiyeti alabileceklerini düşünüyorum.

    YanıtlaSil