2 Kasım 2015 Pazartesi

Trabzonspor'un kötü alışkanlığı

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde sezona çok kötü bir başlangıç yapan ve dört maçın tamamında sahadan mağlup ayrılan Trabzonspor Medical Park ligde galibiyetle tanışamayan üç takımdan biri olarak dibe demir attı. Lige kendi sahasında 58-80'lik Galatasaray Odeabank yenilgisiyle başlayan bordo mavililer, ardından sırasıyla Banvit, D.İ. Büyükçekmece Basket ve bu haftasonu da Pınar Karşıyaka'ya yenildiler. Trabzonspor böylece Süper Lig'de oynadığı beşinci yılında üst üste dördüncü sezonunda da ilk dört haftayı galibiyetsiz kapatmış oldu. 


En üst ligde mücadele ettiği ilk sezonda ikinci haftada Tofaş'ı yendikten sonra, takip eden sezonlarda hiç ilk dört hafta galibiyeti alamayan bordo mavililer, küme düştüğü 2011-2012 sezonunda sırasıyla Fenerbahçe Ülker, Mersin BŞB, Erdemirspor ve Aliağa Petkim; tekrar (o zamanki adıyla) TBL'ye yükseldiği 2013-2014 sezonunda TED Kolejliler, Olin Edirne, Mersin BŞB ve Anadolu Efes'e; geçtiğimiz sezon ise Torku Konyaspor, Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker ve Beşiktaş İntegral Forex'e mağlup olmuştu. Bu sezon da ligin dördüncü haftasında henüz galibiyetle tanışamayan Trabzonspor Medical Park'ta galibiyet hasreti giderek artmaya başladı. 

Trabzonspor 4'te 0 yaptığı sezonlardan 2011-2012'de küme düşerken, 2013-2014 sezonunda dokuzuncu olmuş, geçtiğimiz sezon ise ligi altıncı sırada bitirmiş ve Play-Off ilk turunda Darüşafaka'yı eleyerek yarı final oynama başarısı yakalamıştı. 

0 comments:

Yorum Gönder