14 Kasım 2015 Cumartesi

Euroleague'de fifty-fifty

Turkish Airlines Euroleague'de ilk tur grup maçlarının ilk devresi dün sona ererken temsilcilerimiz oynadıkları 20 maçta toplam 10 galibiyet, 10 mağlubiyet elde ettiler. Dört temsilcimizden Fenerbahçe aldığı dört galbiyetle en başarılı Türk takımı olarak grubunu lider tamamlarken, Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş ve Pınar Karşıyaka ise 2'şer galibiyetle deyim yerindeyse "idare ettiler". 


A Grubu'nda mücadele eden Fenerbahçe oynadığı beş maçta sadece Strasbourg deplasmanında yenilgi yüzü görürken, 4 galibiyetle grupta zirvenin sahibi oldu. Oldukça çekişmeli mücadelelere sahne olan grupta temsilcimizi bir galibiyet geriden Rus Khimki Moscow Region takip ederken, gruptaki diğer dört takım da 2 galibiyetle ümitlerini korudular. 

B Grubu'nda Anadolu Efes ilk iki maçtaki güzel performansını son 3 maça taşıyamayarak ilk devreyi dördüncü sırada tamamladı. Özellikle kendi sahasındaki Cedevita ve Olympiakos maçlarında nasıl yenildiğine hala inanamadığımız lacivert beyazlılar sahadaki istikrar sorununu çözmek için kalan beş maçta yoğun gayret gösterecekler. Efes'in grubunda 4 galibiyetli Olympiakos zirve yaparken, Laboral Kutxa ve Cedevita Zagreb de 3'er galibiyetle Anadolu Efes'in önünde yer alıyorlar. 


Euroleague'e ilk kez katılan Pınar Karşıyaka da yine 2 galibiyetle TOP16 ümidini ikinci devreye taşıyan ekiplerimiz arasında. Kaf Kaf ilk Euroleague maçında Barcelona Lassa karşısında aldığı galibiyet sonrasında, kötü hücum performansı sonrası ard arda yenilgiler alırken, dün Stelmet Gora'yı yenerek TOP16 yolundaki iddasını sürdürdü. 3-4.sıra yolunda Panathinaikos ve Zalgiris ile yarışa giren yeşil kırmızılılar için ikili ve üçlü averaj hesbında, ilk maçları kaybettiği bu takımlara karşı ikinci maçlarda kazanılacak galibiyetlerin önemi büyük olacak. 

D Grubu'nda ise ilk kez Euroleague havası soluyan bir başka takımımız Darüşşafaka Doğuş mücadele ediyor. Daçka da Sassari galibiyeti sonrası yaşadığı düşüşü bu hafta deplasmandaki Maccabi zaferi ile sonlandırırken, grupta dördüncü sıraya yerleşti. Hali hazırda altına aldığı Maccabi ve Sassari'yi ikinci maçlarda da yendiği takdirde büyük olasılıkla TOP16 yapacak olan yeşil siyahlılarda tecrübeli oyuncuların sayıca fazlalığı temsilcimiz için önemli avantaj olarak görülüyor. Unicaja Malaga ve CSKA'nın zirveyi paylaştığı grupta Brose Basket maçı da Daçka için ilk 4 yolunda önemli bir adım olacak. 

Özetle 20 maçta 10 galibiyet alarak %50'lik bir galibiyet yüzdesi elde eden temsilcilerimizin dördünün de TOP16 şansı devam ediyor. Galibiyetlerin TOP16'ya taşınmadığı durumda kaçıncı olarak gruptan çıkılacağının ikinci planda olduğu ilk tur maçlarında ligin geneline baktığımızda ise 4 takımla katılan İspanyolların 20 maçta 14 galibiyet, 3 takımlı Rusların ise 15 maçta 11 galibiyet alarak başarılı bir performans sergilediklerini görüyoruz. Temsilcilerimize ikinci devre maçlarında başarılar diliyor, kalan 20 maç sonunda alınacak sonuçların dört takımımıza da TOP16 bileti kazandırmasını umuyoruz. 

0 comments:

Yorum Gönder