15 Kasım 2015 Pazar

Süper Lig'de işler çok karışık

Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde altıncı hafta mücadelesi bu akşam oynanan Pınar Karşıyaka - Royal Halı Gaziantep maçıyla sona erirken, çekişme beklenenin üzerinde devam ediyor. Sezon öncesi yabancı sınırlamasıyla ilgili yapılan değişiklikler ve Avrupa kupalarında mücadele eden takım sayımızın artmasıyla dengesi değişen ligimizde sürpriz sonuçların sayısı artarken, iddialı takımların beklenmedik yenilgileri ve lige yapılan flaş başlangıçları seyrediyoruz. 


Beşinci hafta maçları sonunda, son olarak geçtiğimiz hafta Banvit ve Pınar Karşıyaka'nın yenilmesiyle yenilgisiz takım kalmazken, bu hafta da sürpriz sonuçlar alınmaya devam etti. Haftaya, beş hafta sonunda tek yenilgisi bulunan dört takımla girilirken, bu takımlardan Banvit'in Muratbey Uşak Sportif'e ve Torku Konyaspor'un Darüşşafaka Doğuş'a yenilmesi sonrası 1 yenilgisi bulunan takım sayısı ikiye indi. Bugün oynanan karşılaşmalarda Banvit'i Bandırma'da 67-73 mağlup eden Muratbey Uşak Sportif ve Royal Halı Gaziantep'i kendi sahasında 67-65 mağlup eden Pınar Karşıyaka tek yenilgili iki takım olarak en yüksek galibiyet yüzdelerine ulaştılar.


Galibiyet yüzdesi anlamında bu iki ekibi takip eden takım sayısı ise oldukça fazla. İki yenilgisi bulunan Galatasaray Odeabank, Beşiktaş Sompo Japan, Darüşşafaka Doğuş, Banvit, Anadolu Efes, Demir İnşaat Büyükçekmece ve Torku Konyaspor tek yenilgili Muratbey Uşak ve Pınar Karşıyaka'nın hemen ensesinde yer alıyorlar. Son noktayı koymadan sezonun şampiyon adaylarından Euroleague temsilcimiz Fenerbahçe'nin de 6 maçta aldığı 3 yenilgi ile bu 9 takımın arkasında yer aldığı belirtelim. 

Uzun lafın kısası, bu sezon lig şakaya gelmiyor. Yabancı kuralının değişmesi, Avrupa'da tam 10 takımımızın mücadele etmesi ve yorugunluk etkisi ligin altını da üstünü de heyecanlı bir hale sokacak gibi. İlerleyen haftalarda takikp etmeye devam edeceğiz. 

0 comments:

Yorum Gönder