28 Kasım 2015 Cumartesi

Son şampiyon Euroleague'te dibe vurdu

Turkish Airlines Euroleague'in son şampiyonu Real Madrid, bu sezonki performansıyla basketbolseverleri şaşırtmaya devam ediyor. A Grubu'nda Fenerbahçe ile aynı grupta yer alan İspanyol devi, oynadığı 7 maçta aldığı 5 mağlubiyet sonrası grupta son sıraya yerleşti. Grupta ilk dörde girip TOP16'ya girme yolunda Fenerbahçe, Khimki Moscow, Bayern Münih, Kızılyıldız ve Strasbourg ile mücadele eden Real Madrid, son olarak Kızılyıldız'a da yenilince grupta en az galibiyetli takım olarak son sıraya düştü.


Sezona deplasmandaki Khimki Moscow yenilgisiyle başlayan Real Madrid, kendi sahasında Kızılyıldız ve Bayern'i yense de aradaki Fenerbahçe yenilgisi ve ardarda gelen Strasbourg ve Khimki yenilgileri sonrası çıkmıştı Kızılyıldız karşısına. Henüz ilk çeyrekte 10 sayılık farkı yakalayan Kızılyıldız karşısında Real Madrid, her ne kadar 2 ve 3. çeyrekleri daha iyi oynayıp skoru dengelese de, son çeyrekte Miller, Guduric ve Zirbes'in skorer oyunlarına engel olamayınca sahadan 94-88 mağlup ayrılmaktan kurtulamadı. Yazın Avrupa Şampiyonası'nda başlayan formsuzluğunu normal sezona da taşıyan Rudy Fernandez maçta "0" çekerken, Jonas Maciulis'in son 3 maçtaki toplam sayısı ise 1'de (yazıyla bir) kaldı. Bunun yanında savunmada da oldukça başarısız bir performans sergileyen Real Madrid, son 4 maçta sırasıyla 99, 93, 85 ve 94 sayı yiyerek eski mücadeleci oyunlarının çok uzağında olduklarını göstermiş oldular. 

Real Madrid kalan üç maçında önce sahasında Fenerbahçe, ardından deplasmanda Bayern Münih ve son maçında da yine Madrid'te Strasbourg ile karşılaşacak ve bu maçlardan en az iki galibiyet alıp, sonrasında ise averaj hesaplarına girmek için çabalayacak. Aksi takdirde ilk dörde giremeyecek olan İspanyol temsilcisi, sezonun geri kalanında Euro Cup'ta mücadele edmek durumunda kalacak.

1 yorum:

  1. Bu haftaki Fenerbahçe maçını kazanırlar. Kazanamayacak durumda olsalar bile hakemler devreye girer, o olur, bu olur mutlaka Real TOP16 görür.

    YanıtlaSil