21 Kasım 2015 Cumartesi

Anadolu Efes çizgi gerisinden yanıyor

Dün akşam Abdi İpekçi Arena'da Fransız ekibi Limoges karşısında aldığı 92-74'lük galibiyetle 3 maçlık mağlubiyet serisine son veren Anadolu Efes'te şutör isimler sezon başından beri üç sayı çizgisi gerisinden yakaladıkları isabet oranıyla lacivert beyazlılarıları bu istatistikte zirveye taşıdılar. 


Bireysel istatistiklerde bu sezon başında Pınar Karşıyaka'dan gelen Jon Diebler 39 denemede 22 isabetle hem 6 maç sonunda en fazla üç sayı isabeti sağlayan isim olurken, yakaladığı %56.4'lük yüzdeyle de isabet oranında ilk beş içinde yer aldı. Anadolu Efes'in oyun kurucusu Thomas Heurtel ise 16 isabetle Bobby Dixon ardından üçüncü sırada yer alırken, %59.3 ile en isabetli üçlük atan üçüncü isim oldu. Dario Saric 7/16, Birkan Batuk 4 maçta 4/9 ve Jayson Granger da 10/25 ile bu istatistikte dikkat çeken diğer isimler oldular. 

Takım istatistiklerin bakıldığında ise temsilcimizin 147'de 70 isabet kaydettiğini görüyoruz. Efes hem 70 isabet sağlayarak Turkish Airlines Euroleague'in en fazla üç sayı isabeti kaydeden ismi olurken, yakaladığı %47.62'lik üç sayı yüzdesi ile bu istatistiği en yüzdeli atan takım olarak da taçlandırdı. 

2 yorum:

  1. Eskiden savunma yaparlardı. Şimdi şutör takım oldular. Hangisi başarıya götürür tartışılır tabi

    YanıtlaSil
  2. An itibariyle Türk Telekom karşısında da yanıyorlar adeta dış şutlarda. Furkan şov var.

    YanıtlaSil